Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

< Terug naar het overzicht

Ethiek

Integriteit en ethiek hebben een belangrijke praktische functie in organisaties en in de samenleving. Maar wat is Ethiek precies? Wat is de exacte betekenis van Ethiek?

Wat is Ethiek precies?
Ethiek kan geïnterpreteerd worden als de wetenschap waarbij men bepaalde handelingen als goed of fout kwalificeert.

Voorbeeld wat doe je in de onderstaande situatie?
“Stel, je bent gedwongen door de calculaties die je hebt gemaakt een fors lager resultaat af te geven. Je baas vindt dat hij dit niet kan ‘verkopen’ en komt met een ander resultaat en zegt dat jij de cijfers maar moet aanpassen. Wat moet een financieel professional nu doen? Zijn eigen risico’s managen en zorgen dat hij zijn baan houdt of moet hij zijn rug rechten en de risico’s van het bedrijf managen met alle risico’s van dien?”

Iedereen heeft te maken met ethische dilemma’s
Elke professional komt in de uitoefening van zijn vak dilemma’s tegen waar de oplossingen geen van alle aanvaardbaar zijn. De vragen zijn dan: Wat doe ik? Waar houd ik rekening mee? Hoe kan ik de keuze voor mijzelf en anderen verantwoorden?

Wat is de verhouding tussen ethiek en integriteit?
Door een actieve participatie aan de training Ethiek krijgen deelnemers tools aangereikt om morele dilemma’s te herkennen en te analyseren en concrete handvatten bij het formuleren van een evenwichtige aanpak daarvan. Zowel individueel als in teamverband. Het primaire leerdoel is om te komen tot een verantwoorde aanpak van ethische en morele vraagstukken binnen organisaties.

Daarnaast zal het u als professional glashelder worden wat de juiste manier van moreel handelen is bij ethische kwesties. Tevens zal de relatie tussen ethiek en integriteit worden uitgelegd.

Integer handelen vereist de juiste morele moed. Ethische situaties roepen deze moed op bij integere personen. Maar hoe kun je dit gedrag verder ontwikkelen?

Vakgebied: ,

Niveau:

Variant:

Dag(deel):

Duur:

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Veel gestelde vragen

In het Nederlands of Engels.

De trainers van 3Masters zijn werkzaam binnen het vakgebied van de training. Ze zijn gespecialiseerd en elke dag bezig met de inhoud van de training. Wij vinden het bij 3Masters belangrijk dat trainers: een rijke ervaring hebben en enthousiast zijn om het over te brengen aan de deelnemers.

Samen met de trainers streven wij naar een optimale verhouding tussen trainer en deelnemers.
Hierdoor werken wij met trainingsgroepen van ongeveer 12 deelnemers, hierdoor is een goede balans tussen ervaring, kennis en vaardigheden.

De trainingen kunnen zowel Incompany of virtueel georganiseerd worden. Samen met de klant kijken wij wat het beste is voor de deelnemers. Alles is mogelijk en onze trainers zijn flexibel.

Het moment van de training zullen wij samen met de klant overleggen. Ochtend, middag en avond is mogelijk.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?