Opdrachtnemer: 3Masters Opleidingen B.V., statutair gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen: Opdrachtnemer, die op basis van overeenkomsten van opdracht, gesloten met Opdrachtgever, werkzaamheden doet uitvoeren ten behoeve van Opdrachtgevers. Derde(n): de natuurlijke of rechtspersoon die een overeenkomst aangaat of is aangegaan met Opdrachtnemer c.q. door Opdrachtnemer bij derden is ingehuurd ten behoeve van het uitvoeren van opdrachten voor de Opdrachtgever. Opdrachtgever: de natuurlijke- of rechtspersoon die een overeenkomst van opdracht aangaat of is aangegaan met Opdrachtnemer. Kandidaat: natuurlijke persoon, die zich met instemming van Opdrachtgever als deelnemer heeft ingeschreven voor een activiteit genoemd onder “Overeenkomst”, resp. Opdrachtgever indien Kandidaat op eigen naam de Overeenkomst sluit met Opdrachtnemer. Opdracht/overeenkomst: de tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever overeengekomen overeenkomst van opdracht ten behoeve van Opdrachtgever.
2. Toepasselijkheid
Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever betreffende door Opdrachtnemer ten behoeve van Opdrachtgever verrichtte of te verrichten werkzaamheden, daaronder begrepen aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten van Opdrachtnemer.
Voorwaarden van Opdrachtgever c.q. afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden hebben slechts rechtskracht, indien deze door Opdrachtgever en Opdrachtnemer schriftelijk zijn aanvaard en bevestigd.
De toepasselijkheid van de door de Opdrachtgever gehanteerde Algemene Voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders wordt overeengekomen.
Mocht enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden nietig zijn of vernietigd worden, zullen de overige bepalingen volledig van kracht blijven en zal (zullen) de nietige of vernietigde bepaling(en) van deze Algemene Voorwaarden worden vervangen door een geldige bepaling(en) waarbij zoveel mogelijk het doel en de strekking van de nietige of vernietigde bepaling(en) in acht worden genomen.
3. Offerte en totstandkoming overeenkomst
Ieder door Opdrachtnemer gedaan aanbod tot het doen uitvoeren van een opdracht blijft geldig gedurende een termijn van 14 dagen na de datum van de desbetreffende offerte, tenzij in of in verband met die offerte uitdrukkelijk een andere geldigheidstermijn is genoemd.
Het aanbod is uitsluitend gebaseerd op de daartoe door Opdrachtgever verstrekte informatie, waarbij Opdrachtnemer mag vertrouwen op de juistheid en volledigheid daarvan. Opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan Opdrachtnemer verstrekte informatie, ook indien deze van derden afkomstig is.
De overeenkomst tussen Opdrachtnemer en de Opdrachtgever (“de opdracht”) komt tot stand op een van de navolgende wijzen en tijdstippen: a. hetzij, indien geen opdrachtbevestiging wordt toegestuurd, op het moment waarop een door Opdrachtnemer gedaan aanbod door Opdrachtgever mondeling of schriftelijk en ongewijzigd is aanvaard; b. hetzij, indien een opdrachtbevestiging of overeenkomst wordt toegestuurd, op het moment waarop Opdrachtnemer de aan Opdrachtgever toegestuurde en door deze voor akkoord ondertekende opdrachtbevestiging of overeenkomst heeft terugontvangen, dan wel op het moment dat Opdrachtgever de opdrachtbevestiging of overeenkomst mondeling of schriftelijk en ongewijzigd heeft aanvaard; c. hetzij, indien de door Opdrachtgever verstrekte opdracht wel of niet is voorafgegaan door een aanbod van Opdrachtnemer, op het moment waarop met de uitvoering van die opdracht een aanvang is gemaakt, bijvoorbeeld doordat door Opdrachtgever de medewerker van Opdrachtnemer, welke al dan niet bij derden is ingehuurd, daadwerkelijk te werk is gesteld.
Het staat ieder der partijen niettemin vrij te bewijzen dat de overeenkomst op een andere wijze en/of een ander tijdstip is tot stand gekomen.
4. Annulering van de opdracht en bedenktijd
Annulering van een opdracht door de Opdrachtgever kan alleen schriftelijk geschieden. De datum van ontvangst door Opdrachtnemer van de annulering geldt als uitgangspunt voor het hanteren van de annuleringsregeling.
De opdracht kan door de Opdrachtgever tot uiterlijk één maand voor aanvang van de opdracht zonder kosten schriftelijk worden geannuleerd. Indien een opdracht binnen de termijn van één maand tot twee weken voor aanvang wordt geannuleerd, is Opdrachtgever verplicht 50% van de waarde van de opdracht aan Opdrachtnemer te betalen. Bij annulering binnen twee weken voor de eerste opleidingsdag is door Opdrachtgever de volledige in de Overeenkomst/opdracht vermelde prijs verschuldigd.
De opdracht kan door Opdrachtnemer tot uiterlijk één maand voor aanvang van de opdracht zonder daartoe enige vergoeding verplicht te zijn aan Opdrachtnemer door Opdrachtgever worden geannuleerd. Binnen de periode van één maand voor aanvang van de opdracht behoudt Opdrachtnemer tevens het recht voor om vóór aanvang van en tijdens de opdracht locatie, data of lestijden te veranderen.
In afwijking van dit artikel 4 geldt dat, indien Opdrachtnemer ten behoeve en in opdracht van Opdrachtgever bindende afspraken met derden heeft gemaakt, de kosten daarvoor bij annulering door Opdrachtgever volledig dienen te worden voldaan.
Opdrachtnemer is bij annulering nimmer aansprakelijk voor directe of indirecte schade, daaronder begrepen bedrijfsschade / gevolgschade van Opdrachtgever, tenzij sprake is van opzet of daarmee gelijk te stellen grove onzorgvuldigheid van Opdrachtnemer.
Als Opdrachtgever een consument is dan kan deze een overeenkomst met betrekking tot de opdracht gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Deze bedenktijd gaat in op de dag die volgt op het sluiten van de overeenkomst.
De mededeling tot ontbinding geschiedt per mail aan info@3masters.nl. De opdrachtnemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
5. Uitvoering van de opdracht
Opdrachtnemer zal de opdracht uitvoeren met eventuele hulp van derden, die hun werkzaamheden ten behoeve van Opdrachtgever zullen verrichten. Opdrachtnemer is vrij in de keuze van deze derden en selecteert aan de hand van de aan Opdrachtnemer bekende hoedanigheden en kundigheden van de beschikbare derden enerzijds en van de door de Opdrachtgever aan Opdrachtnemer verstrekte inlichtingen betreffende de te verrichten werkzaamheden anderzijds.
Het is de Opdrachtgever niet toegestaan om een door Opdrachtnemer op te dragen werkzaamheden aan een derde, deze derde te betrekken bij andere dan de uit de opdracht voortvloeiende werkzaamheden, anders dan na overleg met en schriftelijke goedkeuring van Opdrachtnemer.
Opdrachtnemer zal de krachtens de opdracht te verrichten werkzaamheden met de zorg van een goede Opdrachtnemer uitvoeren. Zij staat evenwel niet in voor het bereiken van een bepaald resultaat, eventueel overeengekomen termijnen gelden niet als fatale termijnen.
6. Duur van de overeenkomst van opdracht
De overeenkomst van opdracht wordt aangegaan voor en zal voltooid zijn na de in de overeenkomst overeengekomen duur met dien verstande dat het in artikel 11 en 12 bepaalde kan resulteren in een eerdere beëindiging dan door partijen voorzien in de overeenkomst. Voor zover geen contractsduur in de overeenkomst is opgenomen, is de overeenkomst tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer aangegaan voor onbepaalde tijd.
Opdrachtnemer en Opdrachtgever zijn bevoegd na aanvang van de opdracht wegens een gewichtige reden de overeenkomst door tussentijdse opzegging te beëindigen. Er geldt dan een opzegtermijn van tenminste tien werkdagen onverwijld aan de wederpartij schriftelijk medegedeeld.
Tussentijdse beëindiging van de overeenkomst kan ook plaatsvinden ingevolge het bepaalde in artikel 11 en 12.
7. Intellectueel eigendom
De rechten met betrekking tot alle (geestes-)producten, die door Opdrachtnemer in het kader van de opdracht worden gebruikt –waaronder begrepen analyses, modellen, overzichten, programmatuur, technieken e.d. of die het resultaat zijn van de door Opdrachtnemer krachtens de opdracht verrichte werkzaamheden –waaronder begrepen adviezen, rapporten, verslagen, plannen e.d.- berusten uitsluitend bij Opdrachtnemer, voor zover die rechten niet (tevens) aan derden toekomen.
Opdrachtgever is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Opdrachtnemer niet bevoegd tot openbaarmaking, wijziging of vermenigvuldiging van de in artikel 7.1 bedoelde producten, noch tot gebruik daarvan voor een ander doel of terbeschikkingstelling daarvan aan andere personen, dan waarvoor of voor wie de betreffende producten bestemd zijn. Dit verbod omvat tevens het uitdrukkelijk of stilzwijgend toestaan van voormelde handelingen.
8. Wijze van facturering
Facturering vindt, tenzij anders overeengekomen, bij aanvang van de opdracht plaats.
9. Betaling en zekerheid
Opdrachtgever zal elke, door Opdrachtnemer in het kader van de tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever gesloten overeenkomst, voldoen binnen 14 dagen na factuurdatum, tenzij anders overeengekomen, door overschrijving op de rekening van Opdrachtnemer, zonder aftrek, korting of verrekening.
Bezwaren tegen juistheid van een factuur dienen uiterlijk 14 dagen na factuurdatum schriftelijk en gemotiveerd bij Opdrachtnemer te zijn ingediend.
Onverminderd enig overig recht van Opdrachtnemer zal Opdrachtgever bij geen of niet tijdige betaling van rechtswege en zonder enige ingebrekestelling in verzuim zijn en is een rente verschuldigd van 1% per maand (of een deel daarvan) dat de betaling te laat plaatsvindt. Opdrachtgever zal in dat geval eveneens verplicht zijn aan Opdrachtnemer de in redelijkheid door haar gemaakte incassokosten te vergoeden.
Opdrachtnemer is te allen tijde bevoegd van Opdrachtgever een redelijke voorschotbetaling dan wel (aanvullende) zekerheid voor de nakoming van diens betalingsverplichtingen te verlangen. Indien Opdrachtgever nalaat het verlangde voorschot te betalen of de verlangde zekerheid te stellen, is Opdrachtnemer bevoegd de (verdere) uitvoering van de opdracht onmiddellijk op te schorten en is al hetgeen Opdrachtgever aan Opdrachtnemer uit welke hoofde dan ook verschuldigd is, direct opeisbaar.
10. Aansprakelijkheid Opdrachtnemer
Indien en voor zover op Opdrachtnemer enige aansprakelijkheid mocht rusten, uit welke hoofde dan ook, is deze aansprakelijkheid te allen tijde beperkt tot een bedrag van maximaal de waarde van hetgeen Opdrachtnemer heeft geleverd, respectievelijk de waarde van de factuur die betrekking heeft op het verrichten van de opdracht, waarin de oorzaak van de schade is gelegen, exclusief BTW, per schadegeval of samenhangende reeks van gevallen.
In gevallen waarin Opdrachtnemer geen beroep kan doen op de beperking van aansprakelijkheid is de aansprakelijkheid in ieder geval beperkt tot de bedragen die door de verzekeringsmaatschappij van Opdrachtnemer worden uitgekeerd. Het voorgaande lijdt uitzondering ingeval van opzet of daarmee gelijk te stellen grove onzorgvuldigheid van Opdrachtnemer. Onder Opdrachtnemer zijn in deze en de volgende bepalingen van dit artikel mede begrepen de door Opdrachtnemer ingezette derden.
Voor schade veroorzaakt door het opvolgen van aanwijzingen van de Opdrachtgever, zijn de door Opdrachtnemer ingezette derden dan wel door het werken met zaken, derden van de Opdrachtgever, een en ander in de ruimste zin van het woord, is Opdrachtnemer niet aansprakelijk, tenzij deze schade (mede) is veroorzaakt door opzet of daarmee gelijk te stellen grove onzorgvuldigheid van deze door de Opdrachtnemer ingezette derden.
De Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor alle aanspraken van derden ter zake van door deze(n) te lijden schade uit welke oorzaak dan ook.
11. Faillissement, surseance van betaling en liquidatie/overname
Ingeval van aanvraag van faillissement, aanvraag van surseance van betaling of hele of gedeeltelijke overname of liquidatie van Opdrachtnemer of Opdrachtgever wordt de desbetreffende partij geacht van rechtswege in verzuim te zijn en is de wederpartij gerechtigd, hetzij –verdere- uitvoering van de opdracht op te schorten, hetzij deze zonder rechterlijke tussenkomst geheel of ten dele ontbonden te verklaren, onverminderd het overige aan de wederpartij toekomende recht, waaronder het recht volledige betaling en/of schadevergoeding te vorderen. Voorts wordt in die gevallen hetgeen de wederpartij overigens van Opdrachtgever te vorderen heeft, terstond opeisbaar.
12. Overmacht
In geval van niet toerekenbare tekortkoming van Opdrachtnemer worden alle verplichtingen van Opdrachtnemer en/of Opdrachtgever opgeschort. Partijen zullen alsdan overleggen om tot een voor beiden acceptabele situatie c.q. aanpassing van de overeenkomst te komen. Mocht er geen acceptabele situatie c.q. aanpassing bereikt worden, dan hebben Opdrachtnemer en Opdrachtgever het recht om de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van een –alle relevante omstandigheden in aanmerking genomen- redelijke termijn, welke tenminste een maand dient te belopen. In geval van overmacht is Opdrachtnemer niet schadeplichtig.
Als niet toerekenbare tekortkoming (overmacht) aan de zijde van Opdrachtnemer gelden onder meer: onverwachte afwezigheid van eigen docenten van Opdrachtnemer of van door Opdrachtnemer ingeschakelde derden (bijvoorbeeld door ziekte), stakingen, extreme weersomstandigheden, extreme verkeerssituaties, onderbrekingen van digitale lessen als gevolg van oorzaken van buitenaf (bijvoorbeeld storingen in het internet, of ingrepen door Opdrachtnemer als gevolg van dreigende veiligheidsinbreuken op het internet), storingen in nutsvoorzieningen, terreurdreigingen.
Opdrachtnemer kan gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de Overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan 2 maanden, dan is ieder der partijen gerechtigd de Overeenkomst te ontbinden zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.
13. Geheimhouding
Opdrachtnemer en Opdrachtgever erkennen het confidentiële karakter van alle uit hoofde van hun relatie verkregen informatie, behoudens algemeen bekende en/of voor ieder toegankelijke informatie.
14. (Wettelijke) lastenverhogingen
Indien tijdens de looptijd van de overeenkomst tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever wijzigingen optreden in wettelijke heffingen, is Opdrachtnemer gerechtigd deze heffingen voor reeds overeengekomen dan wel gerealiseerde opdrachten dienovereenkomstig aan te passen en aan Opdrachtgever door te belasten. Dit met inachtneming van door de overheid gestelde regels, met dien verstande dat deze aanpassing minimaal geschiedt conform het prijsindexcijfer van de gezinsconsumptie, zoals jaarlijks door het CBS wordt vastgesteld.
15. Reclames
Opdrachtgever is gehouden reclames met betrekking tot de door Opdrachtnemer verrichte werkzaamheden en/of het factuurbedrag schriftelijk aan Opdrachtnemer kenbaar te maken binnen veertien dagen na factuurdatum van hetgeen naar aanleiding waarvan hij wenst te reclameren, dan wel onverwijld nadat hij hetgeen waarover hij wenst te reclameren heeft ontdekt. In het laatste geval dient Opdrachtgever aan te tonen dat hij hetgeen waarover hij wenst te reclameren redelijkerwijs niet eerder heeft kunnen ontdekken.
Opdrachtgever is niet bevoegd tot opschorting van zijn betalingsverplichtingen wegens reclames als in artikel 15.1 bedoeld.
Indien en voor zover Opdrachtgever naar het oordeel van Opdrachtnemer terecht reclameert, is Opdrachtnemer bevoegd naar eigen keuze hetzij het factuurbedrag aan te passen, hetzij de betreffende werkzaamheden voor eigen rekening te laten verbeteren dan wel opnieuw te laten verrichten, hetzij een gedeelte van het reeds betaalde honorarium te restitueren zonder verdere uitvoering aan de opdracht te geven.
Indien Opdrachtgever niet binnen de door artikel 15.1 gestelde termijn heeft gereclameerd, vervallen al zijn rechten en aanspraken uit welke hoofde dan ook, ter zake van hetgeen waarover hij heeft gereclameerd of binnen die termijn had kunnen reclameren.
16. Vervaltermijn
Onverminderd het bepaalde in artikel 15 is Opdrachtgever gehouden, indien hij van oordeel is of blijft dat Opdrachtnemer de opdracht niet tijdig, niet volledig of niet behoorlijk heeft uitgevoerd, zulks –tenzij dit reeds op grond van het bepaalde in artikel 15.1 is gebeurd- onverwijld schriftelijk aan Opdrachtnemer kenbaar te maken en de daarop gebaseerde aanspraken binnen één jaar na dagtekening van de hiervoor bedoelde kennisgeving, dan wel binnen één jaar, nadat die kennisgeving had behoren te worden gedaan, in rechte geldend te maken, bij gebreke waarvan al zijn rechten en aanspraken te dier zake vervallen door het verstrijken van de hiervoor bedoelde termijn.
17. Toepasselijk recht en geschillen
Alle rechtsverhoudingen tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever waarop deze Algemene Voorwaarden van toepassing zijn, worden beheerst door Nederlands Recht.
Alle geschillen die verband houden met de rechtsverhouding tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever waarop deze Algemene Voorwaarden van toepassing zijn, worden uitsluitend voorgelegd aan de bevoegde rechter in het Arrondissement waarbinnen Opdrachtnemer is gevestigd, tenzij bepalingen van dwingend recht anders voorschrijven.
18. Wijziging en vindplaats van de voorwaarden
Opdrachtnemer is bevoegd deze Algemene Voorwaarden te wijzigen. De door Opdrachtnemer gewijzigde Algemene Voorwaarden gelden jegens Opdrachtgever vanaf 30 dagen nadat deze schriftelijk van de wijziging op de hoogte is gesteld, tenzij Opdrachtgever binnen die termijn schriftelijk aan Opdrachtnemer te kennen geeft tegen deze wijziging bezwaar te maken. In het laatstbedoelde geval blijven de ongewijzigde Algemene Voorwaarden tussen partijen geldig tot de opdracht is voltooid of de overeenkomst is beëindigd.
Deze Algemene Voorwaarden van 3Masters Opleidingen B.V. zijn te vinden op en te downloaden van www.3Masters.nl.
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Dit doen wij om de website optimaal te laten functioneren en te verbeteren.Bekijk de cookie instellingenAKKOORD
COOKIE INSTELLINGEN
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Privacy-instellingen
Deze site gebruikt functionele cookies en externe scripts om je ervaring te verbeteren. Welke cookies en scripts worden gebruikt en hoe deze je bezoek beïnvloeden, wordt aan de linkerkant gespecificeerd. Je kunt je instellingen op elk gewenst moment wijzigen. Je keuzes hebben geen invloed op je bezoek.
NOTITIE: Deze instellingen zijn alleen geldig voor de browser en het apparaat dat je nu gebruikt.
Cookiebeleid 3Masters
Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die jouw computer of mobiele apparaat opslaat wanneer je onze webwinkel gebruikt. Er zijn daarnaast ook cookie-achtige technieken waarmee dezelfde resultaten worden behaald.
Disclaimer
Wij besteden onze uiterste zorg bij de samenstelling van deze website. Door het verkrijgen van toegang tot deze website, alsmede het hierin vervatte materiaal en informatie, verklaart de gebruiker kennis te hebben genomen van onderstaande voorwaarden, deze te begrijpen, daarmee in te stemmen en daaraan gebonden te zijn. De gebruiker is verantwoordelijk voor keuzes die hij maakt op grond van de informatie op de website alsmede voor het gebruik van die informatie. De gebruiker kan aan de informatie op de website geen rechten ontlenen. Deze website dient ter algemene informatievoorziening en kan, zonder voorafgaande toestemming of aankondiging, gewijzigd worden.
Cookiebeleid
Om de website goed te laten werken, moeten we soms kleine bestanden op jouw computer zetten, zogenaamde cookies. De meeste grote websites doen dit. Wat zijn cookies? Een cookie is een klein tekstbestand dat een website op jouw computer of mobiel toestel opslaat wanneer je de site bezoekt. Zo onthoudt de website de pagina’s die jij hebt bezocht en jouw voorkeuren (zoals gebruikersnaam, taal, lettergrootte en andere voorkeuren) zodat je die niet bij ieder bezoek aan de site opnieuw hoeft in te vullen. Op enkele pagina’s registreren we in cookies jouw weergavevoorkeuren, zoals contrastkleur en lettergrootte, of je een enquête over onze site al hebt beantwoord (zodat we het je niet opnieuw vragen) en of je al dan niet akkoord gaat met het gebruik van cookies op onze site. Sommige video’s op onze site gebruiken ook een cookie om anonieme statistieken op te stellen over hoe je die video hebt gevonden en welke video’s je hebt bekeken. Deze website werkt ook zonder cookies, maar met cookies wordt hij wel gebruiksvriendelijker. Je kunt cookies dus wissen of blokkeren, maar sommige onderdelen van de site zullen dan niet (naar behoren) werken. De informatie die de cookies verzamelen, wordt niet gebruikt om je te identificeren en wij delen de statistische gegevens niet met derden. Deze cookies worden ook niet voor andere dan de hierboven beschreven doeleinden gebruikt. Hoe kom je meer te weten en wat kan je met de cookies doen? Je kunt cookies altijd controleren en/of wissen. Meer hierover lees je op aboutcookies.org. Je kunt alle cookies op jouw computer wissen en je kunt jouw browser zo instellen dat cookies geblokkeerd worden. Dit betekent wel dat je daarna jouw voorkeuren bij ieder bezoek opnieuw moet instellen en dat sommige delen van de website niet (naar behoren) werken.
Graag leggen we je hieronder uit welke soorten cookies we gebruiken.
Intellectuele eigendom
De inhoud van deze website, waaronder onder meer begrepen teksten, foto’s, illustraties, grafisch materiaal, (handels)namen en logo’s zijn beschermd door het auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht.
Alle eigendomsrechten berusten bij ons. De informatie op deze website mag uitsluitend door gebruiker zelf worden gebruikt. De gebruiker is het conform voorgenoemde rechten wettelijk niet toegestaan deze informatie over te dragen, te verveelvoudigen, te bewerken of te verspreiden, zonder vooraf schriftelijke toestemming van de houder van het eigendomsrecht.
Gelinkte internetwebsites
Aan de gebruiker wordt medegedeeld dat informatie op websites waarnaar wordt gelinkt of verwezen, niet door ons wordt onderzocht of geanalyseerd. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de informatie en/of inhoud van enige internetwebsites die gelinkt zijn aan deze website. Een link naar een andere website is uitsluitend bedoeld voor het gemak van de gebruiker.
Het verkrijgen van toegang tot en het gebruik maken van andere aan deze website gelinkte internetwebsites vindt op eigen risico plaats; Wij aanvaarden dienaangaande geen enkele verplichting of aansprakelijkheid. Wij behouden ons het recht voor om iedere link of informatie op deze website enig moment te wijzigen dan wel te verwijderen.
Geen aansprakelijkheid
Wij spannen ons in om nauwkeurige en actuele informatie op deze website op te nemen, maar kan geen garantie geven dat de beschikbare informatie volledig of juist is. Wij kunnen evenmin, hoewel wij er naar zullen streven om deze website permanent beschikbaar te hebben, enige aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele gevolgen van het tijdelijk niet beschikbaar zijn van de website.
Nadrukkelijk wijzen wij de gebruiker erop dat bepaalde informatie afkomstig is van externe bronnen. Wij wijzen uitdrukkelijk iedere aansprakelijkheid uit hoofde van niet-nakoming van een overeenkomst, onrechtmatige daad, risicoaansprakelijkheid of enige andere rechtsgrond af, voor alle directe, indirecte, incidentele, gevolg-, aanvullende en bijzondere schade, alsmede voor schade die op enigerlei wijze voortvloeit uit of samenhangt met de toegang tot en het gebruik van deze website, ongeacht of zij zich bewust waren van de mogelijkheid (tot het zich voordoen) van dergelijke schade.
- Functionele cookies
Functionele cookies zijn nodig voor het correct laten functioneren van (delen van) onze website. Bijvoorbeeld cookies van YouTube zorgen dat je onze video’s kunt bekijken op onze website.
Denk hierbij aan:
– Opgeslagen browserinstellingen zodat je onze website optimaal op jouw beeldscherm kunt bekijken;
– De mogelijkheid je inloggegevens op te slaan zodat je deze niet iedere keer opnieuw hoeft in te voeren;
– De mogelijkheid om te reageren op berichten op onze website;
– Een gelijkmatige belasting van de website zodat die goed bereikbaar is en optimaal blijft werken;
– Het opsporen van mogelijk misbruik of mogelijke problemen in onze webwinkel, door bijvoorbeeld opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren;
- Analytische cookies
3masters.nl maakt gebruik van Google Analytics. De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem en dus niet verbonden aan jouw naam en verdere gegevens. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.
Wij gebruiken, met behulp van derden, analytische cookies om het websitegebruik te onderzoeken. Deze statistieken geven ons onder meer inzicht in hoe vaak we worden bezocht en waar we onze website kunnen verbeteren. Zo kunnen wij de ervaring met onze website voortdurend optimaliseren. Onder meer de volgende gegevens worden opgeslagen:
– Het IP-adres dat anoniem wordt gemaakt;
– Technische kenmerken, zoals de browser die je gebruikt (zoals Chrome, Safari, Firefox), de resolutie van je computerscherm, je taalvoorkeur en welk apparaat je gebruikt;
– Vanaf welke pagina je op de website bent gekomen;
– Wanneer en hoelang je de website bezoekt of gebruikt;
– Of je gebruikmaakt van functionaliteiten van de website;
– Welke pagina’s je bezoekt in onze website.
Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld om:
– Bij te houden wat het aantal bezoekers van onze website is;
– Te meten hoelang een bezoek duurt;
– Te bepalen in welke volgorde een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt.
Analytische cookies zijn voor ons belangrijk. Zonder anonieme input van jou en andere bezoekers hebben wij geen beeld van het gebruik van de website en hoe we deze kunnen verbeteren om de gebruikservaring en de geboden informatie voor jou nog beter aan te laten sluiten. Daarom gebruiken we Google Analytics. Google Analytics gebruikt hiervoor cookies. De door het cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van onze websites (met inbegrip van je IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe je de website gebruikt en rapporten over de website-activiteit op te stellen. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal jouw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Door gebruik te maken van onze websites geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. (Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier)
- Marketingcookies
Marketing cookies kunnen we gebruiken om bij te houden welke pagina’s je bezoekt en interessant vindt op onze site. Dit zijn ook cookies die we gebruiken om onze affiliates te kunnen belonen als je via hen op onze website terecht bent gekomen.
Als je helemaal geen cookies wilt accepteren van welke website dan ook, dan kun je dit instellen in de standaard instellingen van je browser. We wijzen je erop dat delen van onze website mogelijk niet meer werken als je cookies uitschakelt.
In de Nederlandse wet is opgenomen dat er een informatie- en toestemmingsplicht (opt-in) geldt voor het gebruik van cookies. Een opt-in betekent dat wij van tevoren toestemming moeten vragen om cookies te mogen plaatsen op je computer. Daarom tonen wij je bij het eerste bezoek aan de website eerst een cookie melding. Je kunt hierin aangeven of je hier wel of akkoord gaat met het gebruik van cookies. Wanneer je geen keuze maakt en ervoor kiest om onze website te blijven gebruiken geef je automatisch akkoord voor het plaatsen van de cookies.
Facebook, Instagram, Google+ en YouTube
Op deze website worden Social Media plugins van Facebook, Instagram en Google (Google+ en YouTube) gebruikt. Daarbij gaat het om aanbiedingen van de Amerikaanse firma’s Facebook en Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“)).
Als je een website bezoekt die zo’n plugin bevat, brengt jouw browser een verbinding met Facebook of Google tot stand en worden de inhouden van deze pagina’s geladen. Jouw bezoek aan deze website kan daardoor zo nodig door Facebook, Instagram en Google worden getraceerd, ook wanneer je de functie van de social plugin niet actief gebruikt. Als je beschikt over een account bij Facebook, Instagram of Google, dan kan je zo’n social plugin gebruiken en kan je zo informatie met je vrienden delen. Wij hebben geen invloed op de inhoud van de plugin en de overdracht van informatie. Via de door ons gebruikte Facebook-Pixel, krijgt Facebook de melding dat je met jouw IP-adres onze website hebt bezocht en kan het jouw bezoek aan jouw gebruikersaccount toewijzen. De informatie die zo verkregen wordt, kunnen we voor de weergave van Facebook advertenties gebruiken. Wij willen je erop wijzen dat wij als eigenaar van de website geen kennis hebben van de inhoud van de overgedragen gegevens noch van hun gebruik door Facebook. Indien je niet wilt dat gegevens worden verzameld via Custom Audience, kan je dit hier deactiveren. Op hun website stellen Facebook, Instagram en Google gedetailleerde informatie over de omvang, het type, het doel en verdere verwerking van jouw gegevens ter beschikking. Hier vind je ook meer informatie over jouw rechten en de mogelijke instellingen om je privacy te beschermen.
Twitter
Op deze website worden ook functies van Twitter geïntegreerd. Deze functies worden aangeboden door Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA („Twitter“). Door het gebruik van Twitter en de functie “Retweet” worden de webpagina’s die je hebt bezocht op aan jouw Twitter-account gelinkt en aan andere gebruikers kenbaar gemaakt. Daarbij worden ook gegevens aan Twitter doorgegeven. Jouw internetbrowser brengt hiervoor een directe verbinding met de servers van Twitter tot stand en draagt de gegevens over aan Twitter.
Wij willen je erop wijzen dat we geen kennis hebben van de inhoud van de overgedragen gegevens noch van hun gebruik door Twitter. Meer informatie over de privacyverklaring van Twitter vind je hier: twitter.com/privacy.
Pinterest
Op deze website zijn verder ook plugins van het sociale netwerk Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, USA („Pinterest“) geïntegreerd. De Pinterest plugin herken je aan de “Pin it-Button” op onze website.
Als je klikt op de Pinterest “Pin it-Button” terwijl je met jouw Pinterest-account bent ingelogd, kan je de inhoud van onze webpagina’s aan jouw Pinterest-profiel linken. Daardoor kan Pinterest je bezoek aan onze website toewijzen aan jouw gebruikersaccount. Wij wijzen je er graag op dat wij geen kennis hebben van de inhoud van de overgedragen gegevens noch van hun gebruik door Pinterest. Meer informatie kan je vinden in de privacyverklaring van Pinterest: http://about.pinterest.com/de/privacy
Browserinstellingen
Als je niet wilt dat websites cookies op jouw computer kunnen opslaan, kun je je browserinstellingen aanpassen. Je krijgt dan een waarschuwing voordat er cookies worden geplaatst. Je kunt je instellingen ook zo aanpassen dat je browser alle cookies of alleen cookies van derde partijen weigert. Ook cookies die al geplaatst zijn, kun je verwijderen. Let erop dat je de instellingen apart moet aanpassen voor elke browser op elk apparaat dat je gebruikt. Wij willen je erop attenderen dat als je geen gebruik wilt maken van cookies, wij helaas niet kunnen garanderen dat onze webwinkel goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de webwinkel verloren gaan of dat je bepaalde pagina’s zelfs helemaal niet meer kunt zien. Daarnaast betekent het weigeren van cookies ook niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet meer aangepast aan jouw interesses en worden vaker herhaald. Hoe je je instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Klik op één van de onderstaande links om direct naar de handleiding van je browser te gaan of raadpleeg indien nodig de helpfunctie van je browser. Chrome Safari Firefox Internet Explorer Edge.
Als je eerder hebt gekozen voor ‘marketingcookies weigeren’, dan worden deze cookies vanaf dat moment niet meer geplaatst. Als je ook je cookiehistorie wilt verwijderen, dan kan dat voor de verschillende browsers op de onderstaande manier.
Cookies verwijderen in Chrome:
– Klik op de 3 puntjes, rechtsboven. Klik op Geschiedenis > Geschiedenis > Browsegegevens wissen.
– In het menu ‘Browsegegevens wissen’ heb je bovenin de optie om browsegegevens te wissen vanaf het eerste gebruik tot en met alleen het laatste uur. Daaronder kies je welke items je wilt wissen. Vink in elk geval ‘Cookies en andere site- en plug-ingegevens’ aan.
– Druk op de knop ‘Browsegegevens wissen’.
Cookies verwijderen in Safari:
– Open Safari en ga naar Safari > Voorkeuren > Privacy > Bewaarde cookies en gegevens verwijderen > Beheer websitegegevens > Verwijder alles.
Cookies verwijderen in Firefox:
– Klik op de 3 streepjes rechtsboven, klik op Opties > Privacy > Individuele cookies verwijderen.
– Klik op ‘Alle verwijderen’.
Cookies verwijderen in Microsoft Edge:
Klik op de 3 puntjes rechtsboven > Instellingen. Klik onder ‘Browsegegevens wissen’ de optie ‘Kies wat u wilt wissen’.
Selecteer de cookies (voorgeselecteerd) > Druk op de knop ‘Wissen’
Cookies verwijderen in Internet Explorer:
– Klik op het tandwiel rechtsboven > kies Internetopties > tab Algemeen. Klik onder ‘Browsegeschiedenis’ op ‘Verwijderen’.
– Wil je niet alles verwijderen? Vink dan in ieder geval ‘Cookies en Websitegegevens’ aan en klik op ‘Verwijderen’.
Slotopmerkingen
Wij passen ons cookiebeleid aan wanneer onze website of de regels rondom cookies wijzigen. Je kunt de actuele versie van dit cookiebeleid raadplegen door onderaan elke pagina te klikken op de link naar het cookiebeleid van 3masters.nl.