Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

< Terug naar het overzicht

Derivaten

Financiële derivaten zijn producten die hun waarde ontlenen aan de waarde van een ander goed, zoals bijvoorbeeld aandelen, rente, valutakoersen, kredietrisico of grondstofprijzen. Men gebruikt deze derivaten om financiële risico’s te verkleinen of om te speculeren op toekomstige koersontwikkelingen.

Op het thema beleggen en derivaten kunnen wij compleet invulling geven aan jouw opleidingsvraag. Op basis van de gewenste leerdoelen stemmen wij in een vrijblijvend intakegesprek met je af welke fundamentele kennisaspecten, terminologie en begrippen behandeld dienen te worden en wat daarbij de gewenste diepgang moet zijn.

Wat zijn derivaten?

Derivaten zijn afgeleide producten. De prijs van de onderliggende ‘traditionele’ financiële producten, bijvoorbeeld aandelen, obligaties, valuta, geldmarktrente of grondstoffen, bepalen de waarde van een derivaat.

Derivaten worden gebruikt om te anticiperen op toekstige prijsontwikkelingen of om toekomstige prijsrisico’s af te dekken (‘hedgen’). Derivaten worden tussen marktpartijen onderling of op openbare markten (beurzen) verhandeld. De meeste derivaten kenmerken zich door een hoge liquiditeit en zijn daardoor goed te verhandelen.

Niveau:

Variant:

Dag(deel):

Duur:

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Veel gestelde vragen

In het Nederlands of Engels.

De trainers van 3Masters zijn werkzaam binnen het vakgebied van de training. Ze zijn gespecialiseerd en elke dag bezig met de inhoud van de training. Wij vinden het bij 3Masters belangrijk dat trainers: een rijke ervaring hebben en enthousiast zijn om het over te brengen aan de deelnemers.

Samen met de trainers streven wij naar een optimale verhouding tussen trainer en deelnemers.
Hierdoor werken wij met trainingsgroepen van ongeveer 12 deelnemers, hierdoor is een goede balans tussen ervaring, kennis en vaardigheden.

De trainingen kunnen zowel Incompany of virtueel georganiseerd worden. Samen met de klant kijken wij wat het beste is voor de deelnemers. Alles is mogelijk en onze trainers zijn flexibel.

Het moment van de training zullen wij samen met de klant overleggen. Ochtend, middag en avond is mogelijk.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?