3Masters logo
Contact
Heb je vragen of wil je uitgebreide informatie?

   088 1332 333
   info@3masters.nl


3Masters Opleidingen

Rembrandtlaan 1B
3723 BG, Eindhoven

Michel Hammann over de financiele wereld

Twee vliegen in één klap?

Productinnovatie komt tegemoet aan ‘opdrogen’ hypotheekfinanciering en biedt goede rendementskansen voor beleggers.

Door verzwaarde kapitaaleisen wordt het voor Nederlandse banken steeds lastiger om hypotheken te blijven verstrekken. Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars zullen uiteindelijk ook hun maximale omvang aan het beleggen in deze asset klasse gaan bereiken. Door krapte op de woningmarkt zullen huizenprijzen zeker (nog) niet dalen en de vraag naar nieuwe woningen acuut blijven. Dus zal dit, bij een verder groeiende vraag naar hypothecair woningkrediet, vroeg of laat tot een stijging van de hypotheekrente leiden vanwege een tekort aan financiering. Financiering uit ‘andere bronnen’ lijkt dan noodzakelijk.

Vanwege de aanhoudende lage renteniveaus blijven (internationale) beleggers, in hun zoektocht naar rendement, altijd geïnteresseerd in passende alternatieve beleggingen met inachtneming van voor hen aanvaardbare risico’s.

Met het AFM stempel ‘goedgekeurd’ heeft de Nederlandse tak van de van origine Amerikaanse vermogensbeheerder en ‘direct lender’ Dynamic Credit recent het beleggingsproduct Dynamic Credit Mortgage Bond aangekondigd, dat wellicht hét welkome alternatief zal zijn voor de financiering van Nederlandse woninghypotheken en een aantrekkelijk rendement voor beleggers gaat bieden!

“Het wordt nu mogelijk voor institutionele beleggers om op een eenvoudige, transparante en goedkope manier in een portefeuille van Nederlandse hypothecaire leningen te beleggen. De hypotheekobligatie verschijnt als één regel in de administratie van een belegger en kan gemakkelijk worden afgewikkeld. Notering aan een effectenbeurs is optioneel en kan op een eenvoudige manier worden bereikt. Vanwege deze kenmerken zal de hypotheekobligatie de manier waarop Nederlandse hypothecaire leningen worden gefinancierd radicaal veranderen”, valt te lezen op de website van de aanbieder van deze nieuwe beleggingsvorm.

Na het bestuderen van het prospectus lijkt de manier waarop deze Mortgage Bond werkt voor insiders misschien eenvoudig…

Maar voor alle ins- en outs voegen we de werking en de aan het product gekoppelde risico’s tóch maar toe aan onze product trainingen binnen dit marktsegment.

Recent Financieel Nieuws

  Maatwerk centraal

  Vakspecialisten uit de praktijk

  Gemiddeld een 9 op Springest!

  Geen reactie's

  Geef een reactie

  Call Now Button