Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

< Terug naar het overzicht

Securitisatie

Deze opleiding Securitisatie gaat over het samenvoegen en verkopen van niet verhandelbare activa, zoals hypotheken, autoleases, creditcard schulden of bedrijfskredieten, tot uniforme verhandelbare effecten. Securitisatie wordt toegepast door banken om financiering op te halen tegen aantrekkelijke tarieven en om activa van hun balans af te halen om daarmee solvabiliteitsvoordelen te behalen. Ze bieden beleggers doorgaans een aantrekkelijk rendement bij een vooraf bekend en transparant risicoprofiel.

Vanaf 2008 kwam de florerende internationale markt voor securitisaties nagenoeg stil te liggen. Ondeugdelijke Amerikaanse securitisaties (‘verpakte rommelhypotheken’) hadden wereldwijd immers miljardenverliezen veroorzaakt, waardoor beleggers securitisaties niet meer vertrouwden. De ‘kredietcrisis’ was een feit. Sinds 2010 is er weer sprake van herstel van de markt, zeker voor gesecuritiseerde Nederlandse woninghypotheken. De Nederlandse hypotheekmarkt wordt door beleggers nog altijd als solide beschouwd waardoor het voor banken aantrekkelijk blijft om financiering op te halen met Nederlandse woonhypotheken als onderpand.

Een bedrijf of financiële instelling kan tal van redenen hebben om over te gaan op tot securitisatie. Denk hierbij aan:

  • Verbeteren van de liquiditeitspositie
  • Balansverkorting
  • Afwenden van risico op de kapitaalmarkt
  • Creëren van financiële ruimte voor nieuwe projecten

Niveau:

Variant:

Dag(deel): ,

Duur:

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Veel gestelde vragen

In het Nederlands of Engels.

De trainers van 3Masters zijn werkzaam binnen het vakgebied van de training. Ze zijn gespecialiseerd en elke dag bezig met de inhoud van de training. Wij vinden het bij 3Masters belangrijk dat trainers: een rijke ervaring hebben en enthousiast zijn om het over te brengen aan de deelnemers.

Samen met de trainers streven wij naar een optimale verhouding tussen trainer en deelnemers.
Hierdoor werken wij met trainingsgroepen van ongeveer 12 deelnemers, hierdoor is een goede balans tussen ervaring, kennis en vaardigheden.

De trainingen kunnen zowel Incompany of virtueel georganiseerd worden. Samen met de klant kijken wij wat het beste is voor de deelnemers. Alles is mogelijk en onze trainers zijn flexibel.

Het moment van de training zullen wij samen met de klant overleggen. Ochtend, middag en avond is mogelijk.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?