Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

< Terug naar het overzicht

Dutch Corporate Law

Deze Engelstalige opleiding is ten behoeve van Junior Legal Professionals op HBO/WO niveau die voor het merendeel bestaat uit mensen met diverse (Europese) achtergronden werkzaam voor Trustkantoren of juridische afdelingen bij banken of verzekeraars.

In de financiële sector blijkt dat er grote behoefte bestaat aan een Engelstalige opleiding waarin veel aandacht wordt besteed aan de wijze waarop de Junior Legal Professionals in de dagelijkse praktijk omgaan met de juridische issues die zich voordoen.

Het ondernemingsrecht is een rechtsgebied dat continu in beweging is. De media berichten dagelijks over ondernemerschap, aansprakelijkheidskwesties van bestuurders en toezichthouders, fusies & overnames, beursintroducties en openbare biedingen, surseances en faillissementen, patenten en inbreuken daarop. Er zijn diverse partijen betrokken bij de onderneming met verschillende belangen. Dit zorgt voor een spanningsveld rondom de onderneming. Regelgeving beoogt ondernemerschap te faciliteren en tegelijkertijd ook waarborgen te creëren voor de bij de onderneming betrokken partijen.

Dat betekent dat de theorie die wij in de leergang zullen bieden, als vertrekpunt steeds het Nederlandse recht heeft, waarbij dan de vergelijking met andere rechtsstelsels (en dus ook het Europese recht) wordt gekoppeld aan praktijkgevallen. Daarbij is interactie tussen groep en docent belangrijk.

De materie is veelomvattend en theoretisch van aard. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers aan de hand van van praktijkgevallen en het werken aan opdrachten de handvatten en tools uitgereikt om het vanuit Nederlands perspectief te begrijpen. Interactieve werkvormen zijn daarbij een pré. Het lesprogramma is dan ook ruim voorzien worden van praktijkgevallen (zowel uit de jurisprudentie en uit de advocaten- en curatoren praktijk van de trainer).

Niveau:

Variant:

Dag(deel):

Duur:

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Veel gestelde vragen

In het Nederlands of Engels.

De trainers van 3Masters zijn werkzaam binnen het vakgebied van de training. Ze zijn gespecialiseerd en elke dag bezig met de inhoud van de training. Wij vinden het bij 3Masters belangrijk dat trainers: een rijke ervaring hebben en enthousiast zijn om het over te brengen aan de deelnemers.

Samen met de trainers streven wij naar een optimale verhouding tussen trainer en deelnemers.
Hierdoor werken wij met trainingsgroepen van ongeveer 12 deelnemers, hierdoor is een goede balans tussen ervaring, kennis en vaardigheden.

De trainingen kunnen zowel Incompany of virtueel georganiseerd worden. Samen met de klant kijken wij wat het beste is voor de deelnemers. Alles is mogelijk en onze trainers zijn flexibel.

Het moment van de training zullen wij samen met de klant overleggen. Ochtend, middag en avond is mogelijk.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?