3Masters logo
Contact
Heb je vragen of wil je uitgebreide informatie?

   088 1332 333
   info@3masters.nl


3Masters Opleidingen

Rembrandtlaan 1B
3723 BG, Eindhoven

CDD

Identificeer de UBO

Het in kaart brengen van bedrijfsinformatie en UBO’s is veel werk en daarnaast ook complex. Met de CDD oplossing kunt u eenvoudig klantonderzoek uitvoeren en beschikt u over de meest recente gegevens.

Indien een bedrijf onder de Wwft of Sanctiewet valt is het verplicht om de uiteindelijk belanghebbende (UBO) in kaart te brengen.

Efficiënt onderzoek

Het is dus nodig om te onderzoeken of een bepaalde persoon voldoet aan integriteitsrisico’s, maar waar begint men met dit soort onderzoeken? Het is belangrijk om de belanghebbende te controleren, niet alleen bij het aangaan van een nieuwe zakelijke relatie, maar ook daarna bij frequente transacties.

De UBO checklist

Werk deze checklist af voor een goede UBO Check:

  1. Breng de belanghebbende in kaart. Elke vertakking in de organisatiestructuur toont het pad naar het hoogste orgaan binnen de structuur.
  2. Controleer de integriteitsrisico’s door sanctielijsten, fraudelijsten, PEP- lijsten en negatieve publiciteit door te nemen.
  3. Het monitoren van de UBO gaat automatisch op basis van de wet. Bij Wwft gaat het op basis van risicoclassificaties en bij de Sanctiewet worden de UBO’s bij transacties en periodiek gecontroleerd.
  4. Alle uitkomsten worden in een beveiligd archief opgeslagen.

Recent CDD Financieel Nieuws

  • De sanctiewet bestaat sinds 1977 en is ontstaan om de integriteit van financiële instellingen te waarborgen.

  • De ‘Wet melding ongebruikelijke transacties’ maakt voor een groot gedeelte onderdeel uit Wwft, maar Wwft gaat verder.

  • Het in kaart brengen van bedrijfsinformatie en UBO’s is veel werk en daarnaast ook complex. Met de CDD oplossing kunt u eenvoudig klantonderzoek uitvo

  • Customer Due Diligence betekent ook wel ‘zorgvuldig klantenonderzoek’ en heeft als doel om een integere bedrijfsvoering te realiseren.

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Gemiddeld een 9 op Springest!

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button