3Masters logo
Contact
Heb je vragen of wil je uitgebreide informatie?

   088 1332 333
   info@3masters.nl


3Masters Opleidingen

Rembrandtlaan 1B
3723 BG, Eindhoven

Digitaal Leiderschap
 

Digitaal Leiderschap

Digitaal leiderschap gaat een belangrijke rol spelen. Het aantal vacatures en opdrachten op het gebied van Digitale Transformatie 2.0 en Blockchain nemen snel toe. Door je nu te bekwamen, verzeker je van een mooie en uitdagende toekomst.

Digitaal Leiderschap

€495
Categorieën:
Recensies:
Digital social media

Over deze opleiding

 • Leer alles over de Digitale Transformatie 2.0
 • Krijg inzicht wat het betekent voor jou, je organisatie en je functie!
 • Leer alles over disruptieve technologieën en digitaal leiderschap

Training Digitaal Leiderschap

Steeds meer organisaties worden databedrijven. Veel informatiewerkers zijn dagelijks, vaak tot wel een kwart van hun tijd kwijt met het beantwoorden van e-mails. Ook het opvragen van informatie en het bijhouden van lokale documenten (bijvoorbeeld in Excel) kost veel tijd omdat we vaak niet zeker ervan kunnen zijn of data kloppen.

Naar verwachting besteden informatie-intensieve organisaties tot wel 30% van hun totale kosten aan messaging en het opvragen van data uit andere databanken om zo tot een gedeelde werkelijkheid te komen. Daarbij besteden managers gemiddeld twee dagen per week aan interacties (interne transacties). Een nieuwe medewerker in dienst nemen betekent soms wel meer dan vijftien interacties met andere afdelingen.

​We mogen concluderen dat er met de huidige manier van data-organiseren veel frictie is: zowel binnen als tussen organisaties. Veel organisaties zitten nog in het ‘jager- en verzamelaar tijdperk’ als het gaat om informatievoorziening. Sommige werken ambachtelijk, maar zijn nog lang niet industrieel georganiseerd met een digitale lopende band. Digitaal leiderschap & blockchain helpen deze frictie en daarmee de kosten voor het organiseren van vertrouwen, drastisch te verlagen. Door schakels in een keten beter op elkaar af te stemmen en een gedeelde werkelijkheid te creëren ontstaat een soort lopende band van gegevensverwerkers die de afstemming in supply chains veel sneller, efficiënter en goedkoper maakt.

De digitale lopende band zorgt voor een daling van de totale organisatiekosten met tientallen procenten. Dit lukt niet met bestaande inzichten, organisatiemodellen en automatiseringsprojecten, hiervoor is een fundamentele aanpak nodig binnen de context van de digitale transformatie. Omdat bij de eerste golf van veel blockchain- en digitale transformatieprojecten de eigen organisatie als uitgangspunt is genomen zijn de meeste projecten mislukt. Blockchain Organiseren wordt toegepast binnen de volgende fase van digitale transformatie; Digitale Transformatie 2.0.

Binnen Digitale Transformatie 2.0 is Blockchain Organiseren een hernieuwde uitvinding van management. Binnen de context van digitalisering, globalisering en verduurzaming is Blockchain Organiseren een disruptieve technologie (Blockchain) toegepast in een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics), zodat je vertrouwen, werk en economie opnieuw kunt organiseren zonder dat complexiteit en bureaucratie toenemen. In een situatie waarin de organisatiekosten toe- en de transactiekosten afnemen, zullen transacties en werkorganisaties het komende decennium fundamenteel anders georganiseerd worden.

Digitale Transformatie & blockchain helpen frictie en daarmee de kosten voor het organiseren van werk, vertrouwen en economie, drastisch te verlagen. Blockchain Organiseren zorgt voor rijke data en door schakels in een keten beter op elkaar af te stemmen en een gedeelde werkelijkheid te creëren ontstaat een soort lopende band van gegevensverwerkers die de afstemming in supply chains veel sneller, efficiënter en goedkoper maakt.

Digitaal leiderschap speelt een belangrijke rol in deze transitie. Zorg dat je klaar bent voor de toekomst. Het aantal vacatures en opdrachten op het gebied van Digitale Transformatie 2.0 en Blockchain nemen snel toe. Door je nu te bekwamen, verzeker je van een mooie en uitdagende toekomst.

In deze 1-daagse training leer je de basis van Digitale Transformatie 2.0 en hoe je een radar kunt ontwikkelen waarmee je op het juiste moment de juiste beslissingen kunt nemen.

Vakgebied: Technologie, Skills
Niveau: Basis
Variant: Open training
Duur: 1 dag
Tijdstip: 09:00 – 17:00
Prijs: €495,-

Wat is de doelgroep voor de training Digitaal Leiderschap?

Een digitaal leider is iemand die weet hoe je technologie kunt gebruiken om doelen te halen. Veel digitale transformatieprojecten mislukken door gebrekkig leiderschap.

Deze training is geschikt voor strategen, innovatieprofessionals, beleidsmakers, onderzoekers, organisatieadviseurs, IT-architecten, business- en softwareontwikkelaars, management en staf.

Deze masterclass is vooral belangrijk voor professionals die betrokken zijn bij het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe organisaties die beter aansluiten bij nieuwe contexten en technologieën.

Het programma

Inleiding en context

 • Kennismaking
 • Context: arbeidsmarkt, innovatie en digitale transformatie
 • Waarom veel digitale transformatieprojecten mislukken

Waarom Digitale Transformatie?

 • Frictie binnen en tussen organisaties
 • Verbeteren van kantoorproductiviteit
 • (Schaalbaar) organiseren van vertrouwen, werk en economie
 • Welke organisatieproblemen kunnen we ermee oplossen?

Wat is Digitale Transformatie 2.0?

 • Perspectief op Nieuw Organiseren
 • Digitale Transformatie basics
 • Distributed Ledger Technology / Blockchain basics
 • Rich data, data economics, data logistics en data common
 • Ben je klaar voor de Digitale Lopende Band?

Digital transformatie in praktijk (interactief)

 • Digitale transformatie case
 • Bespreken ingebrachte use cases / position papers / vision papers en/of
 • Opdrachten

Digitale transformatie in praktijk (kennisoverdracht)

 • Praktische toepassingen en wat betekent het voor je businessmodel?
 • Digitale agenda, strategie en leiderschap
 • Projectmatige aanpak
 • Digitaal leiderschap en omgaan met hypes en weerstanden
 • Hoe begin ik morgen een project?

Inhoud Incompany

Het programma wordt altijd in overleg en na een intakegesprek samengesteld met de opdrachtgever en of een aantal deelnemers.

Vorm

De masterclass is interactief. Naast theorie en praktijkvoorbeelden zullen de deelnemers ook aan de slag gaan met groepswerk, use cases en/of een blockchaincase.

​Na deze training ben jij klaar voor de toekomst als Digitaal Leider! Meld je vandaag nog aan.

Wat is het resultaat na afloop van de training Digitaal Leiderschap?

Het doel van deze training is:

 • een introductie in Digitale Transformatie 2.0: wat is het, waarom is het belangrijk en wat kun je er wel en niet mee?;
 • inzicht krijgen in wat Digitale Transformatie 2.0 betekent voor je organisatie, functie en persoonlijk leven;
 • kennis van de basisbeginselen van Nieuw Organiseren, disruptieve organisatie technologieën en digitaal leiderschap;
 • hoofd en bijzaken scheiden, terug naar de basis, los van huidig perspectief;
 • contact leggen met andere mensen die geïnteresseerd zijn in Digitaal Leiderschap 2.0;
 • werken met cases en praktijksituaties.

Resultaat

Het resultaat van deze training Digitaal Leiderschap is het ontwikkelen van een digitale radar om op het juiste moment de juiste beslissingen te kunnen nemen en samen met je klanten, leveranciers en netwerk een begin kunt maken met het opzetten van digitale transformatie programma’s die wél werken, de productiviteit verbeteren en vertrouwen herstellen.

Kostenoverzicht

De totale kosten zijn: €495,-
Dit is inclusief:

Onbeperkt koffie/ thee/ frisdrank etc.

Lunch of diner à la carte

Studiemateriaal

Certificaat van deelname

PE, HQ of PO punten

* Na inschrijving ontvang je van ons digitaal de factuur in pdf. op het opgegeven e-mailadres. De betalingstermijn is 14 dagen na ontvangst factuur.

Beschikbare startdata

Startdatum
Trainingslocatie
30 september 2020 Amsterdam

Details

Vakgebied: Technologie, Skills
Niveau: Basis
Variant: Open training
Duur: 1 dag
Tijdstip: 09:00 – 17:00
Prijs: €495,-

Studie advies nodig?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.
Op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur.

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Gemiddeld een 9 op Springest!

Call Now Button