3Masters logo
Contact
Heb je vragen of wil je uitgebreide informatie?

   088 1332 333
   info@3masters.nl


3Masters Opleidingen

Rembrandtlaan 1B
3723 BG, Eindhoven

CDD

Wat is Customer Due Diligence?

Customer Due Diligence is een vast onderdeel geworden van een eerlijke bedrijfsvoering. Steeds meer bedrijven en instellingen moeten voldoen aan het verwachtingspatroon hun klant door en door te kennen. Een sterk CDD-beleid voorkomt dat een bedrijf daarnaast de integriteit verliest en hoge boetes moet betalen. Maar wat betekent CDD nou precies en waarom is het zó belangrijk?

Wat is de definitie van CDD?

CDD betekent letterlijk Customer Due Diligence, ofwel ‘gepaste zorgvuldigheid’. CDD staat ook wel bekend als ‘ken uw klant’. Dus wie is uw klant? En wie zijn de eigenaren? Maar ook kan de klant een risico vormen? En wat is het doel van de zakelijke relatie?

Het is inmiddels duidelijk dat CDD zich focust op integere bedrijfsvoering. Veel bedrijven en instellingen moeten daarom ook exact weten met wie ze zaken doen, om te voorkomen dat ze zich mengen met criminele of frauduleuze partijen.

Waarom is het CDD- beleid zó belangrijk?

Bij een financiële onderneming is het noodzakelijk dat de wet- en regelgeving perfect wordt nageleefd. Niet alleen is het belangrijk voor een toekomstbestendig bestaan, maar is het ook belangrijk het vertrouwen te blijven behouden van consumenten, andere zakelijke partijen en/of instellingen.

Het is voor banken en verzekeraars bijvoorbeeld van belang dat hun diensten niet gebruikt worden voor misdadige activiteiten, zoals fraude, witwassen en het financieren van terroristische activiteiten. Juist daarom is het belangrijk om te weten of de klanten van deze financiële instellingen voldoen aan alle wet- en regelgeving.

Met CDD worden integriteitsrisico’s bestreden en worden relaties gemeden met personen die de integriteit en reputatie van de organisatie kunnen schaden.

De wettelijke CDD- verplichtingen

In Nederland zijn sommige financiële instellingen verplicht om onderzoek te doen naar de identiteit van klanten en ook ongebruikelijke acties te melden. De wettelijke CDD- verplichtingen zijn in Nederland opgenomen in de Wet op het Financieel toezicht (wft), de wet ter voorkoming van witwassen, de sanctiewet uit 1997 en het financieren van terrorisme (wwft).

Daarnaast zijn er ook bepaalde internationale normen inzake een CBB-beleid. Het ‘Basel Committee on Banking Supervision’ bracht in oktober 2001 het rapport CDD voor banken uit. De uitgangspunten van dit rapport zijn vertaald in wet- en regelgeving op een breed niveau.

Hoe moet ik het CBB- beleid van mijn bedrijf vormen?

Dat hangt al van enkele zaken af, denk er bijvoorbeeld aan of uw onderneming valt onder de sanctiewet of Wwft-wet. De sanctiewet is o.a. van toepassing op leasemaatschappijen, banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Deze instellingen moeten alle zakelijke relaties identificeren en mogelijk actie ondernemen als de relaties op een sanctielijst voorkomen. Een risico inschatting hoeft men niet te maken van bepaalde zakelijke relaties bij de sanctiewet, maar wel weer bij de Wwft-wet.

Makelaars, notarissen, advocaten, maar ook banken en verzekeraars vallen bijvoorbeeld onder de Wwft-wet. Deze instellingen zijn bezig met risico inschattingen van zakelijke relaties. Op basis van identificatie, screening op verschillende risico’s en vaststelling van de ‘uiteindelijk belanghebbende’ (UBO) valt hieronder. Dit is allemaal opgericht om georganiseerde misdaad te bestrijden.

Recent CDD Financieel Nieuws

  • De sanctiewet bestaat sinds 1977 en is ontstaan om de integriteit van financiële instellingen te waarborgen.

  • De ‘Wet melding ongebruikelijke transacties’ maakt voor een groot gedeelte onderdeel uit Wwft, maar Wwft gaat verder.

  • Het in kaart brengen van bedrijfsinformatie en UBO’s is veel werk en daarnaast ook complex. Met de CDD oplossing kunt u eenvoudig klantonderzoek uitvo

  • Customer Due Diligence betekent ook wel ‘zorgvuldig klantenonderzoek’ en heeft als doel om een integere bedrijfsvoering te realiseren.

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Gemiddeld een 9 op Springest!

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button