Examentraining Wft Hypothecair Krediet

Wij hebben Wft op maat! Persoonlijke aandacht en optimale voorbereiding. Examengerichte opleiding voor het officiële certificaat Wft Hypothecair Krediet.

 • Geen stress en snel slagen?!

 • Unieke combinatie van vakinhoud met het NLP Coachmodel

 • Hoog slagingspercentage! Max. 8 personen in de groep bij open training.

Opleiding Wft Hypothecair Krediet

Onze opleiding Wft Hypothecair Krediet is de ideale voorbereiding voor jou als Financieel Professional.  Onze intensieve Wft Hypothecair Krediet examentrainingen bereiden je volledig voor op het Wft-examen Hypothecair Krediet.

Na een theorieblok volgen direct praktijkgerichte oefenvragen. Op deze manier neem je de kennis snel tot je en steven je met een sneltreinvaart af op je Wft-examen. Je bepaalt zelf op welke onderdelen je getraind wilt worden. 

 

NLP Coachmodel

Het NLP Coachmodel is een model dat mensen helpt een doel te bereiken dat ze voor ogen hebben. Op weg naar, bijvoorbeeld een examen, kom je hindernissen tegen die je belemmeren dat examen te behalen. Maar er zijn ook hulpbronnen die het bereiken van het doel mogelijk maken. Met het NLP Coachmodel maak je het onbewuste bewust. Wij laten tijdens de training deelnemers nadenken over oplossingen en letterlijk stappen zetten. Het model bestaat uit een aantal vragen:   

 

 • Waar ben ik nu? Wat is de huidige situatie?

 • Wat wil ik bereiken? Wat is de gewenste situatie?

 • Wat houdt mij tegen om het doel te bereiken? Welke hindernissen ervaar ik?

 • Wat heb ik nodig om mijn doel te bereiken? Welke hulpbronnen kan ik inzetten?

 • Wat moet ik doen om de vakinhoud van de Wft te combineren met mijn hindernissen?

Vakgebied:

Wft, Bancair

Niveau:

Basis

Variant:

Open training

Wat is de doelgroep voor de examentraining Wft Hypothecair Krediet?

Deze examentraining Wft Hypothecair Krediet is bedoeld voor financiële professionals. Bedrijven willen werken met financiële professionals die hun tijd ver vooruit zijn en raad weten met nieuwe technologieën. Jij wilt jezelf blijven ontwikkelen maar ook de Wet op het Financieel Toezicht (Wft) wil dat financiële professionals over actuele vakkennis beschikken en bekwaam zijn. Daarom eist de wet permanente educatie en een Wft-diploma als je advies geeft over financiële producten.

Wat is het resultaat na afloop van de opleiding Wft Hypothecair Krediet?

Je ontwikkelt tijdens deze opleiding kennis, vaardigheden en professioneel gedrag, passend bij je rol als adviseur hypothecair krediet. Deze Wft-opleiding op maat, bereidt je in kleine stapjes voor op het Wft-examen. Na elk stuk theorie volgen direct oefenvragen, zodat je de kennis test en deze kennis leert toepassen. Je sluit de leerlijn Wft af met een representatief oefenexamen. Je kunt zelf aangeven op welke onderdelen je getraind wilt worden, waar is diepgang nodig of waar loop je tegen aan?

Inhoud:

Deze compacte en examengerichte opleiding van 3Masters Opleidingen bereidt je uitstekend voor op het officiële Wft-examen Hypothecair Krediet. De Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt eisen aan iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. In deze effectieve opleiding leer je de voor hypothecair krediet relevante wet- en regelgeving toepassen en het kredietverleningsproces goed kennen.

Je leert wensen en behoeften van hypotheekaanvragers te inventariseren. Hierbij houdt je rekening met persoonlijke situatie en omstandigheden. Ook leer je succesvol adviseren en bemiddelen bij de verkoop van hypothecair krediet conform de eisen van de Wft. Na afloop van deze resultaatgerichte opleiding kun je de haalbaarheid van een aanvraag goed beoordelen, afgestemd op de specifieke financiële positie van de aanvrager.

Examen:
Je doet examen op diverse locaties in het land. Onder verantwoordelijkheid van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Het CDFD adviseert en ondersteunt de Minister van Financiën inzake het onderdeel vakbekwaamheid in de Wet op het financieel toezicht (Wft).

 

Na afloop van deze examentraining kun je deelnemen aan het officiële examen Wft Hypothecair Krediet. De Wft-examens worden digitaal afgenomen. Bij een voldoende resultaat ontvang je het officiële certificaat ‘Wft Hypothecair Krediet’. Dit certificaat heeft een grote meerwaarde voor jouw verdere carrière in de financiële dienstverlening.

Werkvorm

Training waarbij aan de hand van informatieverstrekking meer dan genoeg ruimte is voor vragen en discussie. Ook zullen verschillende interactie elementen worden gebruikt. De vakdocent zal de besproken onderwerpen in de training Wft Hypothecair Krediet behandelen in combinatie met casuïstiek en actualiteiten. Ook is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wft Hypothecair examen ervaringen

Na deze training ben je helemaal klaar voor het Wft-examen. Je krijgt voordat je op examen gaat nog een oefenexamen zodat je weet wat voor soort vragen je kunt verwachten. Het slagingspercentage na onze training is extreem hoog.

Het programma

In de examentraining Wft Hypothecair Krediet wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:​

 • Woning- en hypotheekmarkt

 • Hypotheekproducten

 • Recht (algemeen en specifiek)

 • Nationale Hypotheek Garantie

 • Belastingen

 • Eisen op basis van de Wft

 • Aanvraag en beoordeling

 • Verstrekkingsproces

 • Beheer en bijzonder beheer

 • Toekomstvoorzieningen

 • Erven en schenken

 • Verzekeringen en de eigen woning

 

Kostenoverzicht

De totale kosten zijn:

Dit is inclusief:

€395,-

Onbeperkt koffie/ thee/ frisdrank etc. 

Lunch of diner à la carte

Studiemateriaal

Certificaat van deelname

PE, HQ of PO punten

*Na inschrijving ontvang je van ons digitaal de factuur in pdf. op het opgegeven e-mailadres. De betalingstermijn is 14 dagen na ontvangst factuur. 

 

Vakgebied:

Wft, Bancair

Niveau:

Basis

Variant:

Open training

Studie advies nodig?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.
Op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur, en zaterdag tot 17.00 uur. 

Ervaringen

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Genomineerd voor beste opleider in 2018

3Masters Opleidingen Eindhoven

Kennedyplein 200

5611 ZT, Eindhoven

3Masters Opleidingen Amsterdam

Kingsfordweg 151

1043 GR, Amsterdam

 • Twitter - White Circle
 • LinkedIn - White Circle