Training Valutarisico-Management

In de training wordt in een eigentijdse en interactieve opleidingsvorm een breed inzicht gegeven in het functioneren van de internationale valutamarkten en hoe je als marktpartij dient te opereren.

  • Leer alles over de waardebepaling van valuta’s

  • Krijg inzicht in de onderhandelingspositie van de ondernemer tot zijn bank

  • Uitleg activiteiten van een bank op valuta gebied

Vakgebied:

Bancair, Financieel Management

Niveau:

Basis

Variant:

Open training

Alleen al de afgelopen maanden hebben aangetoond dat valutarisico-management een zeer belangrijk onderdeel van het financiële beleid van internationaal opererende ondernemers en instellingen moet zijn.

Het Britse pond is in een jaar tijd ruim 13 procent in waarde gedaald ten opzichte van de euro. De verwachte dollar daling bleef uit na de verkiezingswinst van Donald Trump tot president van Amerika!

De Turkse lira ligt al tijden lang onder forse druk terwijl de Russische roebel flink in waarde steeg. In een jaar met veel Europese verkiezingen zal de onzekerheid over de waardeontwikkeling van de euro  alleen nog maar gaan toenemen… Het omgaan met valutarisico is voor veel ondernemingen en instellingen nog steeds een lastige en onbekende materie.

Er is veel onbegrip en angst voor de complexiteit van de  internationale valutamarkten, waar professionele partijen als banken, institutionele beleggers, bedrijven, overheden, speculanten en centrale banken dagelijks voor een tegenwaarde van $ 5.300 miljard* aan vreemde valuta verhandelen.

Studie advies nodig?

Vakgebied:

Bancair, juridisch

Niveau:

Gevorderd

Variant:

Open training

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Genomineerd voor beste opleider in 2018

3Masters Opleidingen Eindhoven

Kennedyplein 200

5611 ZT, Eindhoven

3Masters Opleidingen Amsterdam

Kingsfordweg 151

1043 GR, Amsterdam

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle