Opleiding Financiële Markten

In een eigentijdse opleidingsvorm wordt een breed inzicht geven in het totale functioneren van de Financiële Markten en hoe marktpartijen met een scala aan producten op deze markten actief zijn.

  • Leer de basisprincipes van de valuta-, geld- en kapitaalmarkt

  • Krijg een unieke inzicht in de functie van producten op de geldmarkt

  • Kom alles te weten over hoe prijzen van producten tot stand komen

Vakgebied:

Bancair, Pensioenen

Niveau:

Gevorderd

Variant:

Incompany

De opleiding Financiële Markten is voor professionals die hun kennis over financiële markten naar een hoger niveau willen brengen of die kennis willen nemen van de financiële markten. Tijdens deze opleiding leer je alle basisprincipes van de valutamarkt, de geldmarkt en de kapitaalmarkt. Daarnaast kijk je naar de samenhang tussen deze financiële markten en hoe deze zich tot elkaar verhouden. De praktijkgerichte aanpak van de ervaren vakdocenten maakt deze opleiding van 3Masters uniek.

 

Financiële Markten is de meest gebruikte term voor het internationale speelveld waar professionele partijen als banken, institutionele beleggers, bedrijven, overheden, speculanten en centrale banken dagelijks voor een tegenwaarde van $ 5.300 miljard aan vreemde valuta verhandelen; waar centrale banken via een agressief monetair beleid de reële economie trachten te stimuleren en inflatie onder controle te houden; waar beleggers als kapitaalverschaffers op zoek zijn naar het hoogste rendement en overheden en bedrijven in hun financieringsbehoeften kunnen voorzien.

 

Tijdens deze opleiding wordt kennis aangereikt om algemene kennis op te doen over de financiële wereld. Dus de basisprincipes van de financiële markten en verhoudingen van deze markten worden besproken. 

 

Doel van de opleiding Financiële Markten

Niet alleen wordt er kennis gedeeld, maar ook inzichten over producten op de geldmarkt, valutamarkt en kapitaalmarkt. Zo is het mogelijk om na deze opleiding om verschillende rollen op de financiële markt te onderscheiden en hoe het prijspeil  prijzen tot stand komen.

 

Toepassingsmogelijkheden van verschillende producten voor banken en klanten worden behandeld alsmede de risico’s die gepaard gaan met activiteiten van financiële instellingen op financiële markten.

Studie advies nodig?

Vakgebied:

Bancair, juridisch

Niveau:

Gevorderd

Variant:

Open training

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Genomineerd voor beste opleider in 2018

3Masters Opleidingen Eindhoven

Kennedyplein 200

5611 ZT, Eindhoven

3Masters Opleidingen Amsterdam

Kingsfordweg 151

1043 GR, Amsterdam

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle