Training Ethiek

Integer handelen leer je door je te verplaatsen in verschillende posities – in de positie van jouw organisatie, je eigen positie en de positie van de klant –  en vanuit die perspectieven te kijken naar lastige kwesties uit de dagelijkse praktijk.

  • Leer alles over integriteit, waarden, risico’s en kansen in de praktijk 

  • Krijg inzicht in de eigen kernwaarden en de uitwerking daarvan

  • Leer omgaan met integriteitsvraagstukken en ethische dilemma’s

Vakgebied:

Compliance, Skills

Niveau:

Basis

Variant:

Incompany

Integriteit en ethiek hebben een belangrijke praktische functie in organisaties en in de samenleving. Maar wat is Ethiek precies? Wat is de exacte betekenis van Ethiek?

Wat is Ethiek precies?

Ethiek kan geïnterpreteerd worden als de wetenschap waarbij men bepaalde handelingen als goed of fout kwalificeert.

Voorbeeld wat doe je in de onderstaande situatie? 

“Stel, je bent gedwongen door de calculaties die je hebt gemaakt een fors lager resultaat af te geven. Je baas vindt dat hij dit niet kan ‘verkopen’ en komt met een ander resultaat en zegt dat jij de cijfers maar moet aanpassen. Wat moet een financieel professional nu doen? Zijn eigen risico’s managen en zorgen dat hij zijn baan houdt of moet hij zijn rug rechten en de risico’s van het bedrijf managen met alle risico’s van dien?”

Iedereen heeft te maken met ethische dilemma's

Elke professional komt in de uitoefening van zijn vak dilemma’s tegen waar de oplossingen geen van alle aanvaardbaar zijn. De vragen zijn dan: Wat doe ik? Waar houd ik rekening mee? Hoe kan ik de keuze voor mijzelf en anderen verantwoorden?


Wat is de verhouding tussen ethiek en integriteit?

Door een actieve participatie aan de training Ethiek krijgen deelnemers tools aangereikt om morele dilemma’s te herkennen en te analyseren en concrete handvatten bij het formuleren van een evenwichtige aanpak daarvan. Zowel individueel als in teamverband. Het primaire leerdoel is om te komen tot een verantwoorde aanpak van ethische en morele vraagstukken binnen organisaties.

 

Daarnaast zal het u als professional glashelder worden wat de juiste manier van moreel handelen is bij ethische kwesties. Tevens zal de relatie tussen ethiek en integriteit worden uitgelegd.

 

Integer handelen vereist de juiste morele moed. Ethische situaties roepen deze moed op bij integere personen. Maar hoe kun je dit gedrag verder ontwikkelen?

Studie advies nodig?

Vakgebied:

Bancair, juridisch

Niveau:

Gevorderd

Variant:

Open training

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Genomineerd voor beste opleider in 2018

3Masters Opleidingen Eindhoven

Kennedyplein 200

5611 ZT, Eindhoven

3Masters Opleidingen Amsterdam

Kingsfordweg 151

1043 GR, Amsterdam

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle