Training Covered Bonds

Covered Bonds zijn voor banken inmiddels een grote financieringsbron. De strikte regelgeving die aan uitgevende instellingen van gereguleerde Covered Bonds is opgelegd, biedt investeerders een extra mate van zekerheid.

  • Krijg inzicht in fundamentele kennisaspecten en begrippen

  • Op de hoogte van de regelgeving en het wetgevingskader

  • Leer alles over de voor- en nadelen van Covered Bonds

Vakgebied:

Bancair, Trust

Niveau:

Gevorderd

Variant:

Open training

Duur:

2 dagen

Tijdstip:

16:00 - 20:30

Prijs:

€1095,-

Tijdens de training covered bonds zullen o.a. de Covered Bonds markt in het internationale kader, betekenis van Covered Bonds en hoe deze gedekte obligaties passen binnen het financieringsinstrumentarium van banken besproken worden.

 

Wij hebben een flexibele, motiverende en praktische aanpak ontwikkeld om kennis over te dragen. Wil jij de volgende stap maken in je carrière?

 

Wat zijn Covered Bonds?

Covered Bonds vormen voor Europese financiële instellingen een belangrijke bron van financiering en een aantrekkelijke investering voor beleggers.

 

De strikte regelgeving die aan uitgevende instellingen van gereguleerde Covered Bonds is opgelegd, biedt investeerders een extra mate van zekerheid.

 

De totale markt voor Covered Bonds is wel goed voor een bedrag van rond de 870 miljard euro en daarom ook erg groot te noemen. De Covered Bonds hebben een hoge kredietwaardigheid met een rating van AA of AAA.

 

Maar wat verklaart het relatief veilige karakter van de Covered Bonds?

De Covered Bonds zijn veelal gedekt door meestal een hypotheekleningportefeuille van een bank. Covered Bonds zijn een aantrekkelijke investering voor beleggers en worden daarnaast door banken gebruikt als onderpand bij het aantrekken van financiering bij de Europese Centrale Bank.

Studie advies nodig?

Vakgebied:

Bancair, juridisch

Niveau:

Gevorderd

Variant:

Open training

Duur:

2 dagen

Tijdstip:

Op aanvraag

Prijs:

€999,-

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Genomineerd voor beste opleider in 2018

3Masters Opleidingen Eindhoven

Kennedyplein 200

5611 ZT, Eindhoven

3Masters Opleidingen Amsterdam

Kingsfordweg 151

1043 GR, Amsterdam

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle