DGA Vermogensstructurering

Wil je op toegankelijke wijze meer leren over het adviseren van een DGA? De verkoop van het bedrijf ervaren veel DGA’s als een zwaar en emotioneel traject. Een goede vermogensplanning kan hierbij helpen.

 • Leer alles over de DGA en zijn financiële doelen

 • Wil jij je kennis opfrissen of nu echt weten waar je naar kijkt?

 • Welke relevante ontwikkelingen zijn er gaande?

Training DGA

Wil je op toegankelijke wijze meer leren over het adviseren van een DGA? De verkoop van het bedrijf ervaren veel DGA’s als een zwaar en emotioneel traject. Het gevaar is dan dat het traject daarna - wat te doen met de verkoopopbrengst – niet meer de volledige aandacht krijgt. Dit traject is echter net zo belangrijk. Maar hoe herken je dit? Een verkeerde beslissing kan er toe leiden dat het voor de DGA moeilijker wordt om zijn financiële doelen te realiseren.

Een goede vermogensplanning kan hierbij helpen. Welke relevante ontwikkelingen zijn er gaande? En meer specifiek: welke keuzes kunnen er worden gemaakt als het gaat om beleggen voor DGA’s? Wat zijn de voor- en nadelen van beleggen in privé en welke andere keuzes zijn er te maken?

Vakgebied:

Bancair, Financieel Management

Niveau:

Gevorderd

Variant:

Incompany

Wat is de doelgroep voor de training DGA Vermogensstructurering?

Dit programma is ontwikkeld voor:

 • DGA adviseurs

 • Controllers

 • CFO's

 • Financieel Managers

 • Accountmanagers 

Wat is het resultaat na afloop van de training DGA Vermogensstructurering?

In deze training leer je, met behulp van eenvoudige rekenformules, globaal het nettorendement uit te rekenen als de bv belegt (bv-variant), de DGA in privé belegt bijvoorbeeld na een dividenduitkering (dividendvariant) of via een lening van de bv (leenvariant).

 

Tevens kan met behulp van deze formules het globale omslagpunt tussen de verschillende varianten worden berekend. Daarnaast krijgt u inzicht in de toepassing van combinaties van deze varianten in relatie tot de asset-mix van DGA.

 

Daarbij wordt uiteraard aandacht besteed aan de gevolgen per 2021 van de verlaging van het Vpb-tarief naar 15% respectievelijk 20,5% en de verhoging van het ab-tarief naar 26,9%.

Trainer

De trainers voor dit programma zijn als vakspecialist werkzaam in de praktijk van de DGA en hebben een langjarige werkervaring in dit specifieke vakgebied.

 

Werkvorm

Training waarbij aan de hand van informatieverstrekking meer dan genoeg ruimte is voor vragen en discussie. Ook zullen verschillende interactie elementen worden gebruikt. De vakdocent zal de besproken onderwerpen in de cursus behandelen in combinatie met casuïstiek en actualiteiten. Ook is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het programma

Onderwerpen:

 • De DGA en zijn financiële doelen

 • Beleggen in privé of in de bv.

 • Berekenen van belastingdruk, nettorendement en omslagpunten

De cursus DGA Vermogensstructurering dekt qua naam maar beperkt de lading. Dit is een zeer handige cursus over het adviseren van DGA's. Wil jij je kennis opfrissen of nu echt weten waar je naar kijkt? Meld je dan direct aan.

 

Kostenoverzicht

De totale kosten zijn:

Dit is inclusief:

op aanvraag

Onbeperkt koffie/ thee/ frisdrank etc. 

Lunch of diner à la carte

Studiemateriaal

Certificaat van deelname

PE, HQ of PO punten

*Na inschrijving ontvang je van ons digitaal de factuur in pdf. op het opgegeven e-mailadres. De betalingstermijn is 14 dagen na ontvangst factuur. 

 

Vakgebied:

Bancair, Financieel Management

Niveau:

Gevorderd

Variant:

Incompany

Studie advies nodig?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.
Op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur, en zaterdag tot 17.00 uur. 

Ervaringen

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Genomineerd voor beste opleider in 2018

3Masters Opleidingen Eindhoven

Kennedyplein 200

5611 ZT, Eindhoven

3Masters Opleidingen Amsterdam

Kingsfordweg 151

1043 GR, Amsterdam

 • Twitter - White Circle
 • LinkedIn - White Circle