3Masters logo
Contact
Heb je vragen of wil je uitgebreide informatie?

   030 6 93 2 34 8
   info@3masters.nl


3Masters Opleidingen

Rembrandtlaan 1B
3723 BG, Eindhoven

Examentraining Wft Vermogen
 

Examentraining Wft Vermogen

Wij hebben Wft op maat! Persoonlijke aandacht en optimale voorbereiding.
Examengerichte opleiding voor het officiële certificaat Wft Vermogen.

Examentraining Wft Vermogen

Incompany
Categorieën:
Recensies:
tablet

Over deze opleiding

 • Geen stress en snel slagen?!
 • Unieke combinatie van vakinhoud met het NLP Coachmodel
 • Hoog slagingspercentage!

Opleiding Wft Vermogen

Onze opleiding Wft Vermogen is de ideale voorbereiding voor jou als Financieel Professional. Onze intensieve Wft Vermogen examentrainingen bereiden je volledig voor op het Wft-examen Vermogen.

Na een theorieblok volgen direct praktijkgerichte oefenvragen. Op deze manier neem je de kennis snel tot je en steven je met een sneltreinvaart af op je Wft-examen. Je bepaalt zelf op welke onderdelen je getraind wilt worden.

NLP Coachmodel

Het NLP Coachmodel is een model dat mensen helpt een doel te bereiken dat ze voor ogen hebben. Op weg naar, bijvoorbeeld een examen, kom je hindernissen tegen die je belemmeren dat examen te behalen. Maar er zijn ook hulpbronnen die het bereiken van het doel mogelijk maken. Met het NLP Coachmodel maak je het onbewuste bewust. Wij laten tijdens de training deelnemers nadenken over oplossingen en letterlijk stappen zetten. Het model bestaat uit een aantal vragen:

 • Waar ben ik nu? Wat is de huidige situatie?
 • Wat wil ik bereiken? Wat is de gewenste situatie?
 • Wat houdt mij tegen om het doel te bereiken? Welke hindernissen ervaar ik?
 • Wat heb ik nodig om mijn doel te bereiken? Welke hulpbronnen kan ik inzetten?
 • Wat moet ik doen om de vakinhoud van de Wft te combineren met mijn hindernissen?
Vakgebied: Bancair, Wft
Niveau: Basis
Variant: Incompany

Wat is de doelgroep voor de examentraining Wft Vermogen?

Deze examentraining Wft Vermogen is bedoeld voor financiële professionals. Bedrijven willen werken met financiële professionals die hun tijd ver vooruit zijn en raad weten met nieuwe technologieën. Jij wilt jezelf blijven ontwikkelen maar ook de Wet op het Financieel Toezicht (Wft) wil dat financiële professionals over actuele vakkennis beschikken en bekwaam zijn. Daarom eist de wet permanente educatie en een Wft-diploma als je advies geeft over financiële producten.

Het programma

In de examentraining Wft Vermogen wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:​

 • Professioneel en integer gedrag: belang en eisen
 • Levensloop en toekomstvoorzieningen
 • Sociale zekerheid
 • Werknemerspensioen: vormen, systemen, wetgeving, risico’s
 • Hoe een klant zijn vermogen kan opbouwen of afbouwen; In hoeverre economische gevolgen van invloed zijn op het vermogen van de klant
 • Lijfrente- en kapitaalverzekeringen
 • Bankspaarproducten
 • Loon- en inkomstenbelasting
 • De wet- en regelgeving waar u als adviseur zich aan dient te houden
 • Erf- en vennootschapsbelasting
 • Beleggen en beleggingsportefeuilles
 • Risico en rendement bij beleggen
 • Beleggingsfondsen en beleggingscategorieën
 • Welke voordelen en nadelen er kleven aan beleggingen
 • Oudedagsvoorzieningen voor IB-ondernemers
 • DGA en pensioenvoorzieningen
 • Gevolgen op het gegeven advies wanneer er persoonlijke wijzigingen zich voordoen
 • Wat uw zorgplicht inhoudt als adviseur Vermogen

Wat is het resultaat na afloop van de opleiding Wft Vermogen?

Je ontwikkelt tijdens deze opleiding kennis, vaardigheden en professioneel gedrag, passend bij je rol als adviseur vermogen. Deze Wft-opleiding op maat, bereidt je in kleine stapjes voor op het Wft-examen. Na elk stuk theorie volgen direct oefenvragen, zodat je de kennis test en deze kennis leert toepassen. Je sluit de leerlijn Wft af met een representatief oefenexamen. Je kunt zelf aangeven op welke onderdelen je getraind wilt worden, waar is diepgang nodig of waar loop je tegen aan?

Inhoud

Deze compacte en examengerichte opleiding van 3Masters Opleidingen bereidt je uitstekend voor op het officiële Wft-examen Vermogen. De Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt eisen aan iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. Deze zeer effectieve opleiding is gericht op de deskundigheidsbevordering die nodig is voor het adviseren van klanten op het gebied van vermogensopbouw en nabestaanden- en oudedagsvoorzieningen.

Je leert de financiële positie en doelstellingen van de particuliere klant, IB-ondernemer en DGA in kaart te brengen, en deze te analyseren. Na de opleiding heb je de vaardigheden en competenties ontwikkeld om een correct adviesgesprek te kunnen voeren. Je kunt de juridische, fiscale en technische eigenschappen van vermogensproducten doorgronden en dit succesvol in je klantadvies toepassen.

Examen

Je doet examen op diverse locaties in het land. Onder verantwoordelijkheid van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Het CDFD adviseert en ondersteunt de Minister van Financiën inzake het onderdeel vakbekwaamheid in de Wet op het financieel toezicht (Wft).

Na afloop van deze examentraining kun je deelnemen aan het officiële examen Wft Vermogen. De Wft-examens worden digitaal afgenomen. Bij een voldoende resultaat ontvang je het officiële certificaat ‘Wft Vermogen’. Dit certificaat heeft een grote meerwaarde voor jouw verdere carrière in de financiële dienstverlening.

Werkvorm

Training waarbij aan de hand van informatieverstrekking meer dan genoeg ruimte is voor vragen en discussie. Ook zullen verschillende interactie elementen worden gebruikt. De vakdocent zal de besproken onderwerpen in de training Wft Vermogen behandelen in combinatie met casuïstiek en actualiteiten. Ook is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wft Vermogen examen ervaringen

Na deze training ben je helemaal klaar voor het Wft-examen. Je krijgt voordat je op examen gaat nog een oefenexamen zodat je weet wat voor soort vragen je kunt verwachten. Het slagingspercentage na onze training is extreem hoog.

Kostenoverzicht

De totale kosten zijn: Op aanvraag
Dit is inclusief:

Onbeperkt koffie/ thee/ frisdrank etc.

Lunch of diner à la carte

Studiemateriaal

Certificaat van deelname

PE, HQ of PO punten

* Na inschrijving ontvang je van ons digitaal de factuur in pdf. op het opgegeven e-mailadres. De betalingstermijn is 14 dagen na ontvangst factuur.

Details

Vakgebied: Bancair, Wft
Niveau: Basis
Variant: Incompany

Studie advies nodig?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.
Op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur.

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Gemiddeld een 9 op Springest!

Call Now Button