3Masters logo
Contact
Heb je vragen of wil je uitgebreide informatie?

   030 6 93 2 34 8
   info@3masters.nl


3Masters Opleidingen

Rembrandtlaan 1B
3723 BG, Eindhoven

Hypotheekadviseur
 

Hypotheekadviseur

Na het doorlopen van dit traject, beschik je over direct praktisch toepasbare kennis op jou werkgebied.
Niet alleen inhoudelijk over wet- en regelgeving, ook over de onderscheidende kracht van communicatie.

Hypotheekadviseur

Incompany
Categorieën:
Recensies:
hypotheekadviseur

Over deze opleiding

 • Uitstekende en efficiënte opleiding voor hypotheekadviseurs
 • Wordt klaargestoomd om “plug & play” als adviseur aan de slag te gaan
 • Leer je onderscheiden als hypotheekadviseur

Opleiding Hypotheekadviseur

Wil jij als hypotheekadviseur aan de slag? Wil jij de volgende stap zetten en leren hoe jij jezelf kunt onderscheiden in het hypotheekadvies? Het opleidingstraject Hypotheekadviseur van 3Masters brengt jou naar onderscheidende positie als adviseur!

Het aangaan van een hypotheek is één belangrijkst financiële beslissingen in het leven van jouw klant. Het gaat om veel geld en de klant zit er voor een lange periode aan vast. Het is daarom van groot belang dat je als adviseur binnen het adviesproces niet alleen kijkt naar wat er nu mogelijk is, maar dat je ook echt met de klant meedenkt: wat wil de klant, wat motiveert diegene en wat als het allemaal anders loopt dan verwacht?

Het opleidingstraject Hypotheekadviseur betreft een programma om “plug & play”, jou als financiële professional in te zetten als Hypotheekadviseur. Na het doorlopen van dit traject, beschik je over direct praktisch toepasbare kennis op jou werkgebied. Niet alleen inhoudelijk over wet- en regelgeving, ook over de onderscheidende kracht van communicatie.

Vakgebied: Bancair
Niveau: Basis
Variant: Incompany

Wat is de doelgroep voor de opleiding Hypotheekadviseur?

Voor Financiële Professionals die zich willen ontwikkelen in de functie van hypotheekadviseur. Of voor professionals die vanuit een backoffice functie de overstap maken naar een advies functie binnen het hypothecaire speelveld. Voor het volgen van deze training is naast de Wft Basis ook een certificaat Wft Hypothecair Krediet vereist.

Het programma

Het opleidingstraject Hypotheekadviseur is een programma van 4 dagen met 2 dagen vakinhoudelijke training en 2 dagen vaardigheidstraining.

 • Vakinhoudelijk

Training: Hypotheken binnen life events (1 dag)

In deze training leert de deelnemer alles wat relevant is omtrent Hypotheken binnen life events, zoals huwelijk, scheiden en overlijden. Tijdens deze training leert de deelnemer over het geven van gedegen adviezen met als doel om de mensen er goed uit te laten komen. Naast wet- en regelgeving is er ook aandacht voor emoties die bij deze onderwerpen spelen. Tijdens deze interactieve trainingsdag krijgt de deelnemer praktijkvoorbeelden en is er uiteraard volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Onderwerpen die worden behandeld:

 • Overgangsrecht hypotheken
 • Nieuw huwelijksvermogensrecht
 • Echtscheiding
 • Overlijden

Training: Hypotheken binnen de wetgeving (1 dag)

In deze training leert de deelnemer alles wat relevant is omtrent Hypotheken binnen de wetgeving, de producten, het overgangsrecht en de complexiteit. Hierin gaat helaas veel fout bij adviseurs en is veel onbekend en met name onderbelicht. Na afloop weet de deelnemer alles over hypotheken, de mogelijkheden en hoe hij deze kan omzetten naar een goed advies.

Onderwerpen die worden behandeld:

 • Overgangsrecht hypotheken
 • Vaststellen eigenwoningschuld
 • IB-ondernemer
 • Bijzondere fiscale/juridische situaties
 • Competenties en vaardigheden

Training: Natuurlijk Klantcontact (1 dag)

De training Natuurlijk Klantcontact is afgestemd op eenieder met klantcontact die zich nog verder wil ontwikkelen als vertrouwenspersoon. Die ziet, hoort en ervaart dat excellent klantcontact altijd voordelen biedt. Die beseft dat de klant de onderneming kan maken en breken. Die onderscheidend klantcontact omarmt en ook daarom zijn unieke onderscheidend vermogen, de kracht van menselijke communicatie wil ontdekken, uitbouwen, benutten en verhogen.

De training is gebaseerd op onder andere het NLP-communicatiemodel. Je krijgt, leert en begrijpt hierna communicatiemogelijkheden die jou tot de beste klantcontactpersoon maken. Je oefent met communiceren op het onbewuste niveau van de klant. Ook door de telefoon en via een beeldscherm. Je leert onbewuste communicatie voorkeurstijlen herkennen. Ook door de telefoon en vanaf een beeldscherm. Je leert jouw communicatie soepel en moeiteloos af te stemmen op de klant. Ook door de telefoon en via een beeldscherm. Je ervaart dat de inhoud, de boodschap, slechts 7% is van de communicatiekracht.

Training: Meesterlijk Adviseren (1 dag)

De training Meesterlijk Adviseren is afgestemd op elke financieel dienstverlener die zich verder wil ontwikkelen tot een vertrouwenspersoon, die ziet en ervaart dat excellente communicatie altijd voordelen biedt. Geen wetsteksten, Wft PE of andere financiële inhoud, maar 100% aandacht voor en geweldig nieuw onderscheidend inzicht in kennis, ervaring en de kracht van communicatie.

Of je nu Wft adviseur bent of lid van SEH, NVHP, FFP of FEA: jouw unieke onderscheidend vermogen zit altijd in de kracht van jouw communicatie. Robots zullen de adviesinhoud ondersteunen; jij zult altijd blijven communiceren over die inhoud. En dus kun je altijd onderscheidend zijn met jouw advies. De training Meesterlijk Adviseren stelt je in staat jouw charisma te ontwikkelen, jouw vraagkwaliteit drastisch te verhogen en daarmee jouw inventarisatie, advies en adviesonderbouwing meesterlijk te maken.

De volgende thema’s worden op een interactieve manier behandeld:

 • Kracht van non-verbale communicatie
 • Herkennen van voorkeurstijlen in communicatie
 • Herkennen van oogpatronen
 • Suggesties in taalgebruik
 • Overtuigingen en waarden
 • Bewustwording van eigen communicatie
 • Vraagtechniek op diverse abstractieniveaus
 • Uitbreiden van de positie als vertrouwenspersoon

Wil jij aan de slag met deze training? Vraag dan direct een offerte aan of bel met onze opleidingsadviseurs!

Wat is het resultaat na afloop van de opleiding Hypotheekadviseur?

Het opleidingstraject Hypotheekadviseur betreft een programma om “plug & play”, jou als financiële professional in te zetten als Hypotheekadviseur. Na het doorlopen van dit traject, beschik je over direct praktisch toepasbare kennis op jou werkgebied. Niet alleen inhoudelijk over wet- en regelgeving, ook over de onderscheidende kracht van communicatie.

Kostenoverzicht

De totale kosten zijn: Op aanvraag
Dit is inclusief:

Onbeperkt koffie/ thee/ frisdrank etc.

Lunch of diner à la carte

Studiemateriaal

Certificaat van deelname

PE, HQ of PO punten

* Na inschrijving ontvang je van ons digitaal de factuur in pdf. op het opgegeven e-mailadres. De betalingstermijn is 14 dagen na ontvangst factuur.

Details

Vakgebied: Bancair
Niveau: Basis
Variant: Incompany

Studie advies nodig?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.
Op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur.

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Gemiddeld een 9 op Springest!

Call Now Button