3Masters logo
Contact
Heb je vragen of wil je uitgebreide informatie?

   088 1332 333
   info@3masters.nl


3Masters Opleidingen

Rembrandtlaan 1B
3723 BG, Eindhoven

Gespreksvaardigheid
 

Gespreksvaardigheid

Dit softskills programma is zowel geschikt voor de thema's klantcontact, maar ook bij sollicitatie- en functioneringsgesprekken. Dit is dé training op het gebied van gespreksvoorbereiding en gespreksvoering.

Gespreksvaardigheid

Incompany
Categorieën:
Recensies:
speechless

Over deze opleiding

  • Uitstekende en efficiënte training gespreksvaardigheid
  • Ontwikkel je competenties in gespreksvoering
  • Training gebaseerd op het wees ‘DAPPER’ principe

Training Gespreksvaardigheid

Wie wil er nu niet een goed gesprek hebben? Of dat nu in de privé-sfeer of in een zakelijke omgeving is. Toch gaat dit ons niet altijd goed af. Zakelijke gesprekken waar de emotie de boventoon voert of waar de klant zich niet gehoord voelt, lopen vaak anders dan we dachten. Hoe buig je dat om? Hoe houd je de relatie met je klant intact? Zeker bij gesprekken waar privé en zakelijk door elkaar lopen, geven een extra dimensie.

En waar komt dat vaak voor? Letterlijk de gesprekken met de klant. Of het nu gaat om een ondernemer die voor zijn bedrijfsfinanciering komt of starters op de woningmarkt voor hun eerste ‘hypotheek’. Het zijn voor klanten bijna altijd eenmalige en spannende ervaringen. Is het niet mooi als je de klant, in de goede zin van het woord, “speechless” laat zijn?

3Masters Opleidingen heeft dé training op het gebied van gespreksvoorbereiding en gespreksvoering. Of dit nu telefonisch gaat of in de spreekkamer, het programma ziet toe op het voeren van een succesvol klantgesprek, waarbij het creëren van vertrouwen en verbinding centraal staat.

Vakgebied: Skills
Niveau: N.v.t.
Variant: Incompany

Wat is de doelgroep voor de training Gespreksvaardigheid?

Voor iedere professional die (interne) klantgesprekken voert.

Het programma van Speech-le(s)s

Dag 1:

Deze training van twee dagdelen is met een acteur/coach die de deelnemers inzicht gaat geven in wat nu een goed gesprek is. Waar en wat laten we los zonder de regie te verliezen. Belangrijk onderdeel is daarbij de gespreksvoorbereiding en hoe gaan we meer uit onze voorbereiding halen? Daarin is zelfinzicht een belangrijk onderdeel. Ken je jezelf als gesprekspartner voldoende?

Wat doe en veroorzaak je met je totale gedrag in een gesprek. Er gebeurt zoveel meer dan de woorden die naar elkaar uitgesproken worden. Weet wat de impact is van jouw verbale en non-verbale communicatie. Dag 1 is een plenaire sessie met maximaal 12 deelnemers.

Dag 2:

Iedere deelnemer gaat individueel 1,5 uur oefenen met het voeren van gesprekken. Bij het 1:1 simulatiegesprek worden er camera-opnamen gemaakt. Naast de acteur is er een observator aanwezig die direct reflectie geeft en waar nodig tussentijds bijstuurt. Ook de feedback wordt opgenomen zodat je als deelnemer na afloop een volledig digitaal document ontvangt. Er wordt alleen teruggekoppeld aan de deelnemer en het is aan de deelnemer hoe hier mee om te gaan in het kader van zijn of haar eigen ontwikkeling.

Als optie kan daarbij nog een individuele schriftelijke rapportage plaatsvinden die eventueel dient als handvat voor het verdere ontwikkeltraject in samenspraak met de leidinggevende.

Wat is het resultaat na afloop van de training Gesprekvaardigheid?

De training is gebaseerd op het wees ‘DAPPER’ principe:

  • Doel van het gesprek
  • Aanwezigheid in het gesprek, de eerste indruk en alert reageren op signalen
  • Productiviteit en effectiviteit op verschillende niveaus, proces, relatie en inhoud
  • Pit, hanteren van en omgaan met emoties, handelen naar je intuïtie en omgaan met krachtenvelden
  • Echtheid, ben je authentiek en kom je daarmee overtuigend en betrouwbaar over in je professionele rol
  • Raken, kun je je gesprekspartner raken, boeien en binden. Ben je impact vol.

Aan de hand van praktijkcases en -situaties wordt dit principe van wees ‘dapper’ verder uitgewerkt. Na afloop van deze training ben je in staat om met je klant of relatie op een juiste wijze nog beter te communiceren. Deze training wordt in duo-vorm verzorgd.

Werkvorm

In deze training wordt zowel een plenaire setting aangeboden (dag 1) als een individueel 1 op 1 gesprek tussen bankmedewerker en klant/acteur (dag 2). Daarnaast kenmerkt deze training zich door de variatie in diverse werkvormen. Interactieve theorieblokken worden afgewisseld met groepsopdrachten. Insteek is dat je na afloop van deze training met meer dan voldoende bagage je praktijk weer binnenstapt.

Kostenoverzicht

De totale kosten zijn: Op aanvraag
Dit is inclusief:

Onbeperkt koffie/ thee/ frisdrank etc.

Lunch of diner à la carte

Studiemateriaal

Certificaat van deelname

PE, HQ of PO punten

* Na inschrijving ontvang je van ons digitaal de factuur in pdf. op het opgegeven e-mailadres. De betalingstermijn is 14 dagen na ontvangst factuur.

Details

Vakgebied: Skills
Niveau: N.v.t.
Variant: Incompany

Studie advies nodig?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar.
Op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur.

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Gemiddeld een 9 op Springest!

Call Now Button