3Masters logo
Contact
Heb je vragen of wil je uitgebreide informatie?

   088 1332 333
   info@3masters.nl


3Masters Opleidingen

Rembrandtlaan 1B
3723 BG, Eindhoven

blockchain

Blockchain Advanced: Welke mogelijkheden heeft de Blockchain?

Steeds meer bedrijven onderzoeken de mogelijkheden van Blockchain voor hun organisatie. Het is ook best logisch, aangezien er geen sprake meer kan zijn van fraude, met behulp van Blockchain er een solide en betrouwbare database gereed staat zonder dat bedrijven/organisaties elkaar kennen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Hoe kun je het überhaupt gaan gebruiken op de werkvloer?

Wat houdt Blockchain nou precies in?

Een overgroot deel van de bevolking weet nog niet helemaal wat Blockchain nou precies betekent en/of wat je ermee kunt doen.

Een blockchain is een gedeelde database om het gemakkelijk en simpel uit te drukken. Deze database wordt bewaard op een locatie en gedeeld door velen. Er bestaan wel duizenden kopieën van deze database, opgeslagen op computers en het kan gebruikt worden om van alles te registreren. Het verzenden en ontvangen van geld, wat we allemaal wel kennen, is de meest reguliere en gebruikte activiteit.

Indien persoon A geld wilt verzenden naar persoon B, dan wordt er binnen de database een nieuwe rubriek aangemaakt voor de specificaties van de transactie. Deze rubriek wordt verstuurd naar alle computers die een kopie van het document hebben. Die computers bevestigen of de transactie geautoriseerd en legitiem is, voordat de rubriek definitief wordt goedgekeurd.

Er komen geen mensen aan te pas

Binnen Blockchain, met behulp van computers, is er dus een gedeelde database met vele rubrieken. Er komt geen bank, centraal beheerd bedrijf of instelling aan te pas. Je hoeft dus niet met je volle vertrouwen jouw geld te stoppen in een bank die mogelijk ooit valt. Er komt bij Blockchain geen tussenpersoon kijken.

De rubrieken worden niet door individuen of organisaties beheerd. Het wordt beheerd door degene die een kopie heeft, maar dat betekent niet dat diegene er controle over heeft. Iedere rubriek zal eeuwig bestaan en onveranderbaar zijn. Indien Persoon B het geld wilt terugsturen naar Persoon A, dan wordt er simpelweg een nieuwe rubriek aangemaakt. De originele transactie blijft daardoor staan.

Door de technologische diepgang is het onmogelijk om rubrieken te vervalsen. Het verificatieproces is vele malen veiliger geworden.

Waar is de fysieke bank?

Er is bij Blockchain geen fysieke opbergplaats van munten en er bestaan ook geen bankrekeningnummers meer. In plaats daarvan is het een beveiligde digitale opslagplaats en werken de gebruikers met digitale portemonnees. Je kunt jouw portemonnee adres delen met andere gebruikers voor het ontvangen van geld.

Elke persoon met zijn eigen portemonnee, oftewel wallet, heeft zijn eigen zeer lange en geheime code waarmee zij en zij alleen eigenaar zijn van de rubrieken gelinkt aan hun portemonnee.

Hoe verandert dit dan de wereld?

Tot op de dag van vandaag zijn kopieën, bijvoorbeeld een film of liedje, niet uit elkaar te houden van het origineel.

Stel je werkt aan een document voor werk of voor school en je doet het bestand opslaan op een “blockchain achtig model” in de toekomst. Het document wordt opgedeeld in vele kleine stukjes en verdeeld opgeslagen over vele computers over de gehele wereld. Jij bent de enige met de sleutel om het gehele bestand te zien, zonder dat er een persoon of organisatie tussenkomt.

Recent Blockchain Financieel Nieuws

  • Waar je Blockchain benoemt, komt ook Cryptovaluta om de hoek kijken. Cryptovaluta is niet meer dan een betaling valuta zoals de euro, maar dan digitaa

  • Binnen de financiële sector moet je wel eens gehoord hebben van Blockchain, dat kan haast niet anders.

  • Binnen de overheid worden ook steeds meer allerlei initiatieven omarmd. Blockchain is daarvan een van de technologieën die nog in de ontdek fase zitte

  • Steeds meer bedrijven onderzoeken de mogelijkheden van Blockchain voor hun organisatie. Het is ook best logisch, aangezien er geen sprake meer kan zij

Maatwerk centraal

Vakspecialisten uit de praktijk

Gemiddeld een 9 op Springest!

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button